Donald Trump consideră Cuba vinovată de îmbolnăvirea diplomaților

Președintele Statelor Unite, Donald Trump, a acuzat luni Cuba de incidentele soldate cu îmbolnăvirea a cel puțin 22 de membri ai corpului diplomatic american de la Havana, în ultimele luni. “Sunt convins că Cuba este răspunzătoare. Da, cred asta. Și este un atac neobișnuit, după cum știți”, le-a declarat președintele reporterilor, într-o conferință de presă neprevăzută, în Grădina cu Trandafiri a Casei Albe.

8e4337de-328a-494b-9655-aa78499d9010

Statele Unite nu au stabilit oficial că autoritățile de la Havana sunt implicate în atacurile cu unde sonore de înaltă frecvență, dar consideră că este răspunderea țării gazdă să asigure securitatea personalului diplomatic, obligație care nu a fost respectată. Ca urmare, Washingtonul și-a redus la mai puțin de jumătate prezența diplomatică în Cuba, reluată în 2015 după 54 de ani de întrerupere, și a expulzat 15 diplomați cubanezi.

În afara diplomaților americani, presupusele atacuri acustice au afectat și turiști din SUA, precum și cetățeni canadieni. Aceștia au suferit de amețeli, oboseală accentuată și chiar pierderi de auz și de memorie.

Cuba a negat oficial orice implicare și a anunțat că anchetează incidentele.

AGERPRES/(AS — editor: Marius Hosu, editor online: Simona Aruștei)

Sursa | Agerpres
https://www.agerpres.ro/externe/2017/10/17/donald-trump-considera-cuba-vinovata-de-imbolnavirea-diplomatilor-06-34-37

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *