Donald Trump laudă acțiunea “foarte spectaculoasă” a secretarului general al ONU

Președintele american, Donald Trump, a apreciat vineri în mod deosebit acțiunea “foarte spectaculoasă” a secretarului general al Națiunilor Unite, Antonio Guterres, în fruntea organizației a cărei conducere a preluat-o în ianuarie, transmite AFP.

dab5bbd9-fa93-4bf6-9784-e4f4923f4d82

Reafirmându-și convingerea că ONU are “un potențial enorm”, Donald Trump a insistat asupra necesității refomelor și a estimat că fostul premier portughez este bine plasat pentru a le duce la îndeplinire.

“Trebuie noroc și talent. Iar el are talent”, a declarat liderul administrației de la Washington, întorcându-se spre secretarul general al ONU, aflat alături de el în Biroul Oval.

“Ați avut o acțiune foarte, foarte spectaculoasă la Națiunile Unite”, a mai spus el, adăugând că era “prieten” cu Antonio Guterres dinainte de a prelua mandatul de președinte.

“Am sentimentul că lucrurile vor decurge la Națiunile Unite așa cum nu ați văzut niciodată”, a continuat cel care, în urmă cu un an, era de părere, într-un mesaj pe Twitter, că această organizație este “doar un club unde oamenii se adună, discută și petrec timpul în mod plăcut”.

Antonio Guterres, care a discutat cu Donald Trump în septembrie cu prilejul Adunării Generale a ONU, a insistat asupra necesității ca Washingtonul să rămână implicat pe scena internațională, în momentul în care numeroase țări sunt îngrijorate de virajul izolaționist american.

“Sunt convins că trăim într-o lume haotică și că avem nevoie de o Organizație a Națiunilor Unite puternică, reformată și modernizată”, a subliniat el.

“Avem nevoie de SUA puternice, implicate și fidele valorilor lor tradiționale: libertatea, democrația, drepturile omului”, a adăugat secretarul general.

Administrația Trump a anunțat recent retragerea Statelor Unite din UNESCO, acuzând această agenție a ONU însărcinată cu educația, știința și cultura că este antiisraeliană.

AGERPRES/(AS — editor: Alic Mîrza, editor online: Adrian Dădârlat)

Sursa | Agerpres
https://www.agerpres.ro/externe/2017/10/21/donald-trump-lauda-actiunea-foarte-spectaculoasa-a-secretarului-general-al-onu-00-56-25

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *