Donald Trump: SUA, foarte bine pregătite pentru orice opțiune față de Coreea de Nord

Statele Unite ale Americii sunt foarte bine pregătite pentru orice eventualitate față de Coreea de Nord, a declarat președintele american Donald Trump duminică, relatează AFP.

b22133fd-e71c-4106-a43f-26583db26fe4

“Suntem atât de bine pregătiți cum nici nu ați crede. Veți fi surprinși să vedeți cât de bine suntem complet pregătiți în cazul în care ar fi necesar”, a asigurat președintele Trump într-un interviu acordat canalului Fox News.

Părând să evoce opțiunea militară împotriva regimului de la Phenian, el a adăugat: “Nu ar fi bine să nu o facem? Răspunsul este da. Se va întâmpla oare asta? Cine știe?”

În fața accelerării dezvoltării programelor balistic și nuclear nord-coreene în ultimele luni, președintele american a răspuns printr-o escaladă verbală, amenințând în special la jumătatea lunii septembrie să “distrugă total” Coreea de Nord.

În mai multe rânduri, el a afirmat că SUA sunt pregătite să lovească militar Coreea de Nord în cazul în care aceasta ar fi necesar.

Fostul președinte al SUA Jimmy Carter s-a declarat dispus să se întoarcă la Phenian ca emisar al lui Donald Trump, într-un interviu acordat duminică publicației New York Times, în pofida personalității “imprevizibile” a liderului nord-coreean Kim Jong-Un.

AGERPRES/(AS — editor: Lilia Traci, editor online: Adrian Dădârlat)

Sursa | Agerpres
https://www.agerpres.ro/externe/2017/10/22/donald-trump-sua-foarte-bine-pregatite-pentru-orice-optiune-fata-de-coreea-de-nord-19-27-02

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *