Dosarul privind finanțarea PSRM, făcut la comanda UE? Vezi ce dezvăluiri a făcut Stoianoglo

Dosarul privind finanțarea PSRM, făcut la comanda UE? Vezi ce dezvăluiri a făcut Stoianoglo

Fostul șef al Delegației Uniunii Europene la Chișinău, Peter Michalko, a fost interesat și chiar ar fi întreprins anumite acțiuni pentru derularea dosarului “finanțarea ilegală a PSRM”.

Despre aceasta procurorul general, Alexandr Stoianoglo, a declarat în cadrul unei conferințe de presă. Stoianoglo a prezentat stenograma discuției fostului șef al Procuraturii Anticorupție, Viorel Morari, cu Michalko, care a avut loc în toamna anului 2019. Descifrarea discuției a fost făcută cu ajutorul EUROPOL.

“Atrageți atenția, Viorel Morari raportează ambasadorului UE, Peter Michalko, la 26 noiembrie 2019, „am dispus anularea ordonanței procurorului de refuz pe faptul finanțării PSRM”. Dacă să deducem din discuție, acest subiect a fost abordat și cu o săptămînă mai devreme, în cadrul întrevederii dintre cei doi. Nu pot să nu remarc aici faptul că anume dosarul finanțării PSRM îl interesa pe ambasadorul UE, Peter Michalko, în cadrul întrevederilor sale cu mine”, a declarat Stoianoglo, în cadrul unei conferințe de presă.

Sursa: Noi.md
Articol / https://noi.md/md/societate/dosarul-privind-finantarea-psrm-facut-la-comanda-ue-vezi-ce-dezvaluiri-a-facut-stoianoglo

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *