Dosarul Romsilva-Hrebenciuc: Manevra SS in favoarea inculpatilor ramane in picioare, desi procurorul general s-a impotrivit

Completul de 5 judecatori care solutioneaza dosarul Romsilva – Viorel Hrebenciuc a luat act astazi de retragerea apelului DNA, masura luata de seful Sectiei de investigare a infractiunilor din justitie, Gheorghe Stan, numit din 15 iunie ca judecator la CCR, la propunerea PSD.

Decizia a fost luata dupa aproape doua ore de pledoarii. Motivul: procurorul general interimar al Romaniei, Bogdan Licu, a trimis o adresa in care cerea mentinerea apelului declarat de DNA si retragerea retragerii apelului facuta de seful SIIJ.

“Ia act de retragerea apelului facut de SIIJ care indreptateste procurorul sa faca acest lucru. Revenirea nu putea fi facuta de titularul acesteia si nici de procurorul ierarhic superior al acestuia,” a explicat magistratul Daniel Gradinaru, presedintele completului de 5 judecatori.

Cazul Romsilva este pe rolul completului de 5 judecatori, iar consecinta retragerii apelului este ca se vor judeca doar apelurile celor care au contestat sentintele, iar situatia juridica a acestora nu se mai poate agrava.

Citeste despre efectele retragerii apelului: Seful Sectiei Speciale, Gheorghe Stan, numit de PSD la CCR retrage apelul in Dosarul Romsilva-Hrebenciuc

Discutiile continua astazi la Inalta Curte cu privire la sesizarea CCR pe articolul care stabileste dreptul SIIJ de a declara apel in dosarele in care sunt implicati magistrati.

Fostii deputati PSD, Ioan Adam si Viorel Hrebenciuc, au fost condamnati, in mai 2018, la cate doi ani de inchisoare cu executare pentru fapte de coruptie, iar fostul ministru al Justitiei Tudor Chiauriu a fost achitat.

Iata detalii despre celelalte condamnari din acest dosar: Cum a tras Hrebenciuc sforile Codului Penal pentru a-si reduce pedeapsa de la 10 la 2 ani de inchisoare

In acest caz se judeca retrocedarea ilegala a peste 43.000 de hectare de padure in judetul Bacau.

Urmareste Ziare.com si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *