După aflarea sentinței, Udrea a intrat în direct la Antena 3, televiziunea lui Dan Voiculescu, „și el victimă a sistemului”: „Din acest moment, lupta este pe viață și pe moarte”

Elena Udrea

Foto: Inquam Photos

După ce Înalta Curte de Casație și Justiție a condamnat-o la șase ani de închisoare, Elena Udrea a intrat în direct, prin telefon la Antena 3. „Din acest moment, lupta este pe viață și pe moarte. Mai am foarte multe lucruri de spus”, a declarat aceasta în timpul unui dialog cu Dana Grecu. Udrea a susținut că acestea le-ar viza chiar pe judecătoarelor care au dat sentința și că a evitat să le facă publice pentru a nu fi acuzată că face presiuni asupra completului de judecată.

Udrea a mai spus că „sentința este abuzivă și că reprezintă o victorie a sistemului” asupra sa, acuzând faptul că mărturiile care i-au fost favorabile nu au fost luate în considerare de către instanță. „Puteau să dea acest verdict de acum patru săptămâni, puteau să îl dea de acum doi ani”, a afirmat Udrea. „De ce unii care au denunțat iau trei ani cu suspendare și unul care nu da declarație impotriva mea ia închisoare cu executare?”, a mai spus.

În timpul intervenției sale, Elena Udrea a susținut că nu doar ea, ci și Dan Voiculescu ar fi o victimă a sistemului.

Elena Udrea, fost ministru al Dezvoltării Regionale, a fost condamnată la şase ani de închisoare cu executare, în dosarul „Gala Bute”, pentru luare de mită şi abuz în serviciu, fiind achitată pentru tentativa de folosire de declaraţii false sau incomplete. 

Decizia luată de un complet de trei judecători nu e definitivă, ea putând fi atacată la completul de cinci judecători al Înaltei Curți de Casație și Justiție. Elena Udrea mai trebuie să plătească suma de 8,1 milioane de lei despăgubiri civile către Autoritatea Naţională pentru Turism.

Rudel Obreja, fost preşedinte al Federaţiei Române de Box, a fost condamnat la cinci ani de închisoare pentru evaziune fiscală. Instanţa a constatat că fapta este concurentă cu cea pentru care Obreja a fost condamnat de Tribunalul Bucureşti, a contopit pedepsele şi a dispus ca Obreja să execute cinci ani de închisoare, scrie News.ro.

Gheorghe Nastasia, fostul secretar general în Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului, a primit o pedeapsă de patru ani de închisoare cu suspendare.

În dosar au mai fost condamnați Tudor Breazu (3 ani de închisoare), Ana Maria Topoliceanu (3 ani cu suspendare), Dragoș Botoroagă (2 ani și șase luni cu suspendare) și Ştefan Lungu. Fostul ministru al Economiei, Ion Ariton, a fost achitat.

Îți recomandăm

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *