După ce a fost criticat pentru modul în care i-a tratat pe românii care i-au scris pe pagina personală de Facebook, ministrul de Finanţe, Eugen Teodorovici, a scris marţi seară că replicile de fapt nu i-au aparţinut şi că un „colaborator pro-bono” ar fi fost cel care le-a scris. „Nu intenţionez să-mi cer scuze pe ceva ce nu-mi aparţine”,  a subliniat Teodorovici.

După ce a fost criticat de mai mulţi utilizatori pe Facebook, Eugen Teodorovici le-a răspuns acestora arogant, spunându-le în unele replici că ar trebui să se încline în faţa sa sau venind cu formulări precum „fripturistule”, „papiţoi” sau „cred că ai tăi te-au făcut la nevoie şi sigur le-a părut rău”.

 

Marţi seara, după ce ministrul a răspuns la solicitarea „Adevărul” privind acest subiect, acesta a replicat că va prezenta o poziţie pe Facebook. Câteva ore mai târziu, Teodorovici îşi începea ultima postare cu „nu intenţionez să-mi cer scuze pentru ceva ce nu-mi aparţine” şi explica că de fapt răspunsurile în cauză nu au fost date de el, ci de un „colaborator pro-bono” cu care a încheiat colaborarea.

 

„Cred că este cazul să se oprească aici această şaradă a lipsei de bun simţ şi a vocabularului suburban. Nu intenţionez să-mi cer scuze pentru ceva ce nu-mi aparţine şi pentru care nu am decât vina de a fi creditat cu încredere un colaborator care s-a oferit pro-bono să gestioneze pagina de Facebook.

 

Nu a mai contat că el poate fi autorul unor astfel de mesaje la limita bunului simţ sau că a fost vinovat de utilizarea parolei de acces la contul de Facebook fără a-şi lua nici măcar cele mai elementare măsuri de protejare a acesteia, colaborarea noastră s-a încheiat.

 

Îmi asum întreaga responsabilitate cu privire la faptul că, poate nu întotdeauna şi este evident că nu suficient de des, am găsit timpul necesar să analizez cu atenţie conţinutul paginii de Facebook. Fără a reprezenta o scuză, vă asigur că un astfel de vocabular nu doar că nu mă reprezintă, dar nu-l caracterizează pe niciunul dintre colegii mei, indiferent de domeniul pe care îl are în competenţă”, a scris Teodorovici pe Facebook.

 

Ministrul a mai explicat că atunci când a fost investit în funcţie acesta a decis să-şi păstreze contul personal pentru a rămâne în contact cu oamenii şi că până acum nu ar fi reacţionat niciodată exagerat, dând ca exemplu prorecla de „ministru discotecar”. „Am recunoscut şi îmi asum (…) am preocupări fireşti oricărui om normal” a subliniat Teodorovici, care a făcut un apel la „forţa argumentelor” şi a atenţionat să „nu ne lăsăm pradă urii viscerale”.

 

„Când am fost învestit în funcţia de ministru, am luat hotărârea de a-mi păstra contul personal de Facebook, pentru că am vrut să rămân în contact cu cei cărora le datorez în primul rând alegerea ca senator şi, implicit, numirea în funcţia de ministru.

 

Îndrăznesc să cred că cei care mă cunosc, cei care m-au criticat de-a lungul timpului şi cărora le-am mulţumit pentru efortul de a aduce argumente împotriva ideilor mele, dar şi cei care m-au apreciat şi mă apreciază, sunt conştienţi că nu mă caracterizează utilizarea unui astfel de vocabular.

 

Vreau să subliniez, cu această ocazie, că încercări de discreditare a mea au mai existat şi, cu siguranţă, cu toţii vă amintiţi de celebra expresie care a încercat să-mi atribuie imaginea unui uşuratic iresponsabil, numindu-mă “ministru discotecar”. Nu am reacţionat aşa cum se aşteptau autorii acesteia, ba chiar dimpotrivă, am recunoscut şi îmi asum şi în prezent că, în măsura în care timpul îmi permite (din păcate, din ce in ce mai puţin), am preocupări fireşti ale oricărui om normal, inclusiv legate de locurile de relaxare.

 

Înţeleg să mă opresc aici şi să continuăm inclusiv pe Facebook, aşa cum am mai afirmat şi cu alte ocazii, să impunem forţa argumentelor şi, nicidecum, să ne lăsăm pradă urii viscerale care tinde să impună argumentul forţei, fie el şi numai de limbaj, cum este în cazul de faţă”, a conchis Teodorovici pe Facebook.

continuare… .

Sursa | Adevarul.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *