Dupa Operatiunea “Iceberg” impotriva marilor companii, Fiscul anunta si Operatiunea “Tomis”

Peste 100 de inspectori ai Agentiei Nationale de Administrare Fiscala (ANAF) sunt implicati intr-o operatiune de monitorizare si control ale punctelor vamale Constanta Port si Constanta Sud Agigea, denumita “Tomis”, timp de peste trei luni, potrivit unui comunicat de presa transmis vineri.

Actiunea vizeaza nu numai verificarea operatiunilor de import, ci si tranzactiile ulterioare, respectiv livrarea, utilizarea, consumul pe teritoriul national si livrarea intracomunitara ori exportul marfurilor.

“La punctele vamale din judetul Constanta, inspectorii vor verifica, in primul rand, daca valoarea de import a bunurilor este cea reala, fiind, totodata, prezenti la verificarea lor fizica”, au subliniat reprezentantii Fiscului.

Daca se vor constata probleme, controlul va fi extins pe tot lantul de tranzactionare, respectiv asupra societatilor care au contractat deja achizitia bunurilor importate.

Anuntul ANAF vine la o zi dupa ce a fost dezvaluita si Operatiunea “Iceberg”, care vizeaza companiile mari din Romania din toate domeniile de activitate economica. Actiunea vine dupa ce liderul PSD, Liviu Dragnea, a declarat, la sfarsitul anului trecut, ca Fiscul trebuie “sa inceapa lupta” cu marile companii, iar Guvernul l-a schimbat din functie pe seful ANAF.

Urmareste Ziare.com si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.

continuare… .

Sursa | Ziare.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *