Etichetele la care trebuie să fie atenţi şoferii când aleg carburanţii

Noutăţi pentru şoferi la pompă! Nu e vorba despre o nouă scumpire, ci despre etichete noi, detaliate, pentru toate tipurile de carburanti. Vor avea aceeaşi denumire în toată Uniunea Europeană, astfel incat să-i ajute pe şoferi să aleagă benzina sau motorina, atunci când sunt într-o ţară străină.

alimentare carburant pompa de benzina shutterstock_319587125

FOTO: Shutterstock

La pompele de benzină, pe lângă numele actual al carburantului, apare o etichetă rotundă cu litera E, urmată de un număr, care poate fi 5,10 sau 85, în funcție de procentul de etanol conținut de benzină.

La pompele de motorină, eticheta are formă pătrată, iar în interiorul ei se găsește litera B, urmată de procentul de boiodiesel conținut. Mai există o altă eticheta care conține litere XTL și care reprezintă motorină sintetică, sortiment care încă nu există pe piață românească de carburanți.

Rombul e figura alocată carburnatilor alternativi, care va cuprinde fie formulă H2, pt hidrogen, sau o combinație de trei litere pentru gazul petrolifer lichefiat, gazul natural lichefiat și gazul natural compresat.

Însă nu numai companiile care comercializează carburanți vor trebui să afișeze noile etichete, ci și companiile producătoare de autovehicule vor fi obligate să facă același lucru. Afișarea va fi făcută pe interiorul ușiței de alimentare a rezervorului, pentru că șoferii să poată ști cu ce tip ce carburant funcționează automobilul.

Etichete:

etichete carburanti
,
ce scrie etichetele alimentare carburanti
,
soferi etichete alimentare pompa

continuare… .

Sursa | Auto | Digi24

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *