Europarlamentar Norica Nicolai, președintele Consiliului Național al ALDE: „Pe 9 iunie, în Piața Victoriei, spunem stop abuzurilor statului paralel!”

În ultimii ani, ALDE a dus o bătălie continuă cu reprezentanții statului paralel. În ultimele luni s-au adunat munți de dovezi care arată că am avut dreptate în tot ceea ce am spus. Protocoalele secrete făcute publice, achitările pe bandă rulantă în dosarele instrumentate de către DNA, abuzurile unor procurori de la DNA Ploiești care au fraudat dosare, acestea sunt doar o parte din faptele reprobabile denunțate.
Toate dezvăluirile din ultimele zile, din ultimele luni sunt printre motivele care stau la baza mitingului din 9 iunie. Sâmbătă voi fi în Piața Victoriei, alături de alte zeci de mii de români, pentru a spune stop abuzurilor unor instituții nedemocratice care au încercat să acapareze puterea în România, în frunte cu binomul care a lucrat cu drag și spor până mai acum doi ani.
Trebuie înțeles până unde s-a ajuns din punct de vedere al abuzurilor și al instrumentelor pe care statul paralel și le-a creat pentru a controla instituțiile alese democratic în România. Trebuie să expunem tot putregaiul sistemului și să începem să facem curățenie, iar acest miting este șansa de a ne face auziți, atât în interiorul României, cât și în exterior.
Trebuie să reintrăm într-o logică a democrației și a respectării drepturilor și libertăților oamenilor. Parlamentul nu este sală de judecată și nici nu vrem să dăm condamnări. În urma acestui proces, sistemul va avea șansa de a se însănătoși, fără a mai exista abuzurile de până acum. Este ce își doresc toți românii, este ceea ce se va vedea și se va auzi sâmbătă în Piața Victoriei.
ALDE va milita în continuare pentru revenirea la adevăratele principii ale democrației și nu ne vom lăsă intimidați de presiunile și manipulările care apar în mod constant. Ne vom lupta, prin instrumentele legale avute la dispoziție, pentru a nu reveni la teroarea anilor ’50, ci să revenim la o stare de normalitate, la un stat de drept autentic.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *