Europarlamentar: „Ruta feroviară Iași-Chișinău-Odesa, ideală pentru dezvoltarea turismului regional

Europarlamentar: „Ruta feroviară Iași-Chișinău-Odesa, ideală pentru dezvoltarea turismului regional

„În calitate de deputat în Parlamentul European și membru al Comisiei pentru Transport și Turism, am fost bucuros să aflu despre inițiativa Căilor Ferate Moldovei (CFM) privind lansarea rutei feroviare regulate Iași – Chișinău, care trebuie sincronizată cu ruta obișnuită Chișinău – Odessa existentă în acest moment. Din poziția mea în Parlamentul European, apreciez activitatea enormă a CFM, care va relansa ruta feroviară obișnuită Iași – Chișinău, precum și consultările municipalităților de la Odessa și Iași cu scopul de a sincroniza programul rutei Iași – Chișinău – Odessa. Această rută este adecvată pentru industria turismului, fiind ideală atît pentru dezvoltarea turismului regional prin vizite scurte, cît și pentru transportul feroviar de marfa”, a declarat eurodeputatul Gheorghe Falcă, în cadrul lucrărilor Misiunii Economice între Ucraina, R. Moldova și România privind integrarea economică europeană, transmite caleaeuropeana.ro.

De asemenea, în calitate de deputat în Parlamentul European, Gheorghe Falcă a anunțat că va face tot ce îi stă în putință pentru a promova această rută feroviară Iași – Chișinău-Odessa, deoarece creează numeroase posibilități de colaborare în sfera socială, economică și culturală: „În definitiv această rută include trei poli de dezvoltare, extrem de importanți”, transmite Noi.md cu referire la ziarulnational.md.

În final, europarlamentarul Gheorghe Falcă a transmis că vizita de acum două săptămîni din Republica Moldova pe care a efectuat-o împreună cu o delegație PPE, are deja rezultate: „Uniunea Europeană va oferi sprijin Republicii Moldova 60 milioane euro pentru a depăși criza energetică”.

Sursa: Noi.md
Articol / https://noi.md/md/societate/europarlamentar-ruta-feroviara-iasi-chisinau-odesa-ideala-pentru-dezvoltarea-turismului-regional

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.