Eveniment stradal în premieră la Caracal. Militarii de la Baza Deveselu şi-au anunţat prezenţa

Înscrierile la turneu s-au făcut online pe site-ul 3la3.ro și s-au derulat pe parcursul a mai bine de trei zile, acestea încheindu-se miercuri, la ora 23:00, prin atingerea numărului limită de 50 de echipe.
„Cei mai buni jucători de baschet 3×3 din țară sunt așteptați să își reunească forțele în cadrul evenimentului Superbet Caracal Streetball, iar la eveniment și-au anunțat participarea și soldații bazei militare de la Deveselu. Dzakovi 3 x 3 din Serbia, campioană anul trecut în circuitul Sport Arena Streetball și Rapid București, cea mai în forma echipă din circuitul național, sunt principalele favorite în competiția masculină la categoria Open. La feminin turneul marchează revenirea în competiție a vicecampioanei europene Anca Șipoș, care va evolua pentru CSO Voluntari, alături de Andra Ionescu și Cristiana Cutaș. Șipoș și Ionescu au promovat anul acesta în liga a doua din Franța și evoluează din nou împreună după ce anul trecut au fost campioane la Timișioara Streetball”, se precizează pe site-ul dedicat competiţiei de baschet stradal.
Potrivit sursei citate, turneul este inclus în calendarul FIBA 3×3 și se adresează tuturor categoriilor de vârstă, începând cu cei mai mici baschetbaliști de la categoriile Baby – sub 10 ani și Mini – sub 12 ani, apoi sub 14 ani, sub 18 ani, și plus 35 de ani. Toți jucătorii care vor participa la Superbet Caracal Streetball vor acumula puncte în clasamentul mondial FIBA 3×3 World Ranking. Punctele acumulate de jucătorii români se vor contabiliza, de asemenea, și pentru stabilirea poziției României în clasamentul pe națiuni, care contează în lupta pentru calificarea la competițiile internaționale.
Evenimentul este unul interactiv, iar spectatorii vor avea porția lor de distracție rezervată pe parcursul turneului. Aceștia pot participa la concursuri cu premii sau la alte activități care vor fi organizate în Piața Victoriei în cele două zile de competiţie, una dintre ele fiind un Street Food amenajat în zonă. În acelaşi timp cu turneul de la Caracal, o altă etapă din circuitul naţional de baschet 3×3 are loc şi la Suceava, între cele două localităţi fiind un challange. „3×3 City Challenge continuă și orașul Caracal se va afla în dispută de la distanță cu Suceava, acolo unde are loc în același timp o altă etapă din circuitul național de baschet 3×3”, se mai arată pe site-ul 3la3. Evenimentul Superbet Caracal Streetball este organizat de Sport Arena Streetball, cu sprijinul Primăriei Caracal și este susținut de mai mulţi sponsori. Câştigătorii vor avea parte o surpriză la final, trofeele pe care aceştia le vor primi constând în vase de ceramică realizate de meşterul olar Ionel Cococi din comuna Vădastra. Prin acest gest, reprezentanţii din Primăria Caracal au dorit să promoveze valorile culturale locale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *