Evenimente dedicate lui Brâncuși la Săcele și Brașov, în weekend, în cadrul Turneului Național Imago Mundi 2017

Asociația Culturală ISVOR anunță cel mai nou proiect al ansamblului Imago Mundi, ‘Isvor. Constantin Brâncuși’, care va fi prezentat în weekend la Centrul Multicultural și Educațional Săcele și la Universitatea Transilvania din Brașov.

35fefc90-69b5-4db9-97e3-3b33208a52dc

Sursa foto: Asociația Culturală ISVOR / Facebook.com

Potrivit unui comunicat al organizatorilor transmis, joi, AGERPRES, proiectul “Isvor. Constantin Brâncuși” este dedicat marelui sculptor român, din a cărui viață și operă este inspirat. Este o reinterpretare — vizuală și sonoră — a lumii lui Brâncuși: de la cea gorjeană, unde s-a născut și format spiritual, la cea pariziană, care l-a desăvârșit artistic și cultural.

Lucrările ce alcătuiesc programul muzical sunt inspirate de muzica tradițională oltenească: muzica Mariei Tănase (poate cea mai importantă voce pentru muzica tradițională românească, dar și una dintre marile iubiri ale lui Brâncuși); muzica lui Erik Satie (compozitor francez, precursor al minimalismului, suprarealismului, muzicii repetitive sau al “theatre de l’absurde”, interesat de muzica lăutarilor români și bun prieten cu sculptorul român); sau, pur și simplu, lucrări inspirate din opera lui Constantin Brâncuși: ‘Muza adormită’, ‘Pasărea măiastră’, ‘Cumințenia Pământului’, ‘Masa tăcerii’, ‘Coloana infinită’, se arată în comunicat.

Programul muzical este dublat de proiecții foto/video, o instalație în mișcare ce comentează vizual — și completează scenografic — universul sonor imaginat în spiritul și onoarea operei brâncușiene.

Biletele pentru concertul de sâmbătă, cu prețul de 10 lei, au fost puse în vânzare la Casa de bilete a Centrului Multicultural și Educațional Săcele. Intrarea la concertul de duminică este liberă, în limita locurilor disponibile, precizează organizatorii.

Turneul Național Imago Mundi 2017, ce se desfășoară în perioada 14 octombrie — 2 noiembrie, cuprinde 10 orașe — București, Săcele, Brașov, Cluj-Napoca, Timișoara, Sfântu Gheorghe, Câmpina, Deva, Sibiu, Alba Iulia.

Turneul este un proiect cultural organizat de Asociația Culturală ISVOR și este cofinanțat de Administrația Fondului Cultural Național.

Agenția Națională de Presă AGERPRES este partener media al evenimentului.

AGERPRES/(AS — autor: Petronius Craiu, editor: Florin Marin, editor online: Andreea Lăzăroiu)

Sursa | Agerpres
https://www.agerpres.ro/cultura/2017/10/19/evenimente-dedicate-lui-brancusi-la-sacele-si-brasov-in-weekend-in-cadrul-turneului-national-imago-mundi-2017-11-35-10

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *