EXISTĂ VIAȚĂ DUPĂ CARACAL…

O tragedie terifiantă cutremură Oltul. Două tinere dispar subit, la interval de trei luni. Și ar mai fi trecut poate alte trei luni dacă un telefon disperat n-ar fi apelat, subit, numărul de urgență 112 punând în mișcare, lent, poliția și procuratura. Tot subit, cade și primul cap. Nu, nu al șefului Poliției Olt, cum ar fi fost de așteptat, ci al adjunctului său aflat la cârma instituției pe motiv de… vacanță a șefului.

Un apel la 112 și tsunamiul s-a pornit: televiziuni, ziare, Procuratura Generală, Poliția Generală, miniștri, politicieni, chiar și Președinția. Nu au contat lacrimile și disperarea, învechite deja, ale unei mame ce-și caută de 3 luni copila dispărută, nici ale altei mame ce-și caută de două zile copila intrată ca în gaură de șarpe. Contează momentul. Câte crime nu se comit, câte dispariții nu sunt înregistrate, câte atrocități nu sunt semnalate??? Dar ăsta-i momentul! Momentul preelectoral. Momentul cu ale lui slăbiciuni sau atuuri, în funcție de direcția stânga-dreapta, putere-opoziție îl privești. Momentul care poate aduce voturi sau poate slăbi puteri.

Anchete peste anchete… bâlbe… bâjbâieli… vină neasumată… degete îndreptate acuzator… adrese greșite… ore prețioase pierdute în patrulare… mandate întârziate… ministru la Slatina… șeful Poliției Române la Slatina… procuror general la televizor… președinte preocupat de comunicate de presă… STS vs. Poliție… contre între autorități… declarații oficiale…E un talmeș-balmeș total! Se caută un vinovat. Poate mai mulți. Cu cât mai mulți, cu atât dă bine la imagine. Pentru că în toamnă sunt alegeri și e foame mare de imagine. Și de voturi.

A căzut un cap. Cel mai la îndemână. Deocamdată. Poate vor mai cădea și altele. Însă nicio anchetă, demisie, demitere sau orice altă urmare va fi nu va putea să dea viață oaselor fragile găsite în curtea din Caracal și nici să șteargă lacrimile unor mame îngenuncheate de durere.

Astăzi a fost iureș. Săptămâna viitoare ne vom aminti. Peste două săptămâni vom povesti. În câteva zile, subiectul Caracal va fi uitat. Pentru că orice moment are termenul lui de valabilitate. Trece. Iar pălăriile căzute acum se vor scutura de praf și vor fi din nou așezate pe tigvele incompetenților. Aceeași sau alții. Există viață după Caracal…

. Citeste in continuare noutati de la Geta Boata in ziarul Editie-Speciala
Sursa/Editie-speciala.ro/
Geta Boata

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *