Experți: “În noua componență a APG nu există o majoritate clară, se poartă negocieri”

Experți: “În noua componență a APG nu există o majoritate clară, se poartă negocieri”

În Adunarea Populară a Găgăuziei (APG) nu există o majoritate stabilă, iar grupurile de deputați urmează să “negocieze”.

Această opinie a fost exprimată de analistul politic Serghei Manastîrlî.

În timpul cursei electorale majoritatea covîrșitoare a candidaților s-au poziționat drept independenți, iar candidații înaintați de partide au cîștigat doar 10 mandate.

Cu o astfel de componență a APG, este prea devreme să vorbim despre majoritate, spun experții. Potrivit analistului politic Serghei Manastîrlî, “negocierile” privind formarea viitoarei majorități încă urmează să aibă loc.

“Deocamdată, nu se conturează nici o majoritate, deoarece nici o forță politică nu a cîștigat alegerile”, a declarat Manastîrlî pentru NM.

Potrivit acestuia, acum este “greu de prognozat”, relatează portalul de știri Gagauzinfo.MD .

“Majoritatea poate fi formată peste noapte dacă s fiunt mulți bani. Sau ar putea să nu se formeze deloc, adică va exista o majoritate situațională care se va schimba în funcție de problemă”, a rezumat expertul.

Din cei 35 de deputați ai noii legislaturi a Adunării Populare a Găgăuziei, 25 de deputați se poziționează ca independenți. Nouă deputați au venit din blocul electoral al Comuniștilor și Socialiștilor, iar un deputat – din Partidul “Construim Acasă Europa”.

Sursa/noi.md
Articol / https://noi.md/md/politica/experti-in-noua-componenta-a-apg-nu-exista-o-majoritate-clara-se-poarta-negocieri

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *