Fără conservanți: Un chișinăuian produce crackere sănătoase

Fără conservanți: Un chișinăuian produce crackere sănătoase

Gustările pot fi sănătoase şi pline de vitamine. Asta ne demonstrează un tînăr din Chişinău, care şi-a deschis în pandemie o mică afacere cu produse vegane. Alex Vego de 26 de ani a cîştigat un grant de şapte mii de lei şi produce în jur de zece tipuri de gustări din seminţe şi fructe.

Pasiunea pentru stilul de viață vegan l-a motivat pe Alex să găsească o alternativă sănătoasă pentru produsele pline de conservanți, transmite Noi.md cu referire la Publika.md.

“Am început cu două, trei feluri de seminţe, apoi am încercat diferite combinaţii. Crackerii mei sînt făcuţi doar din seminţe, nu folosesc nici gluten, nici conservanţi.”, a declarat Alex Vego, producător de crackeri.

Pe lîngă gustul deosebit, produsele făcute de Alex sînt sută la sută naturale. Acestea sînt uscate la o temperatură de 70 de grade timp de 24 de ore.

“Nu sînt coapte la 180 de grade şi asta le oferă un mare beneficiu căci îşi păstrează mulţi nutrienţi importanţi pentru organism.”

Bărbatul ne-a arătat și cum își prepară gustările.

“M-am gîndit că ar fi fain să fac crackeri cu gust de caşcaval. sînt mulţi vegani care le este dor de acest gust de caşcaval, dar ei nu consumă caşcaval.”

Potrivit tînărului, cei mai fideli clienți sînt femeile care vor să slăbească.

“sînt potrivite pentru femeile, doamnele care doresc să ţină un regim de slăbit, pentru că mîncînd doi, trei crackeri tu deja simţi că pofta de mîncare ţi-a scăzut.”

Bărbatul spune că unul dintre numeroasele beneficii ale produselor ecologice este termenul de valabilitate îndelungat.

“Iată aşa arată crackerii deja uscaţi, super crocanţi, să fărîmă uşor. Noi trebuie să păstrăm crackerii într-un spaţiu ermetic ca să nu intre aer şi să nu intre lumină.”

Sursa: Noi.md
Articol / https://noi.md/md/societate/fara-conservanti-un-chisinauian-produce-crackere-sanatoase

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *