Fenomen inedit în Marea Britanie: Sensul de curgere al unei cascade, inversat de vântul puternic adus de furtuna Ophelia

Rafalele puternice de vânt aduse de furtuna Ophelia au provocat un fenomen natural mai puțin obișnuit, inversând sensul de curgere al unei cascade din Marea Britanie, potrivit unui videoclip postat pe site-ul aol.co.uk.

63a3d8db-4fc7-4bf5-9310-b7bb8e523e7a

Captură foto: aol.co.uk

Videoclipul, înregistrat la 17 octombrie, arată o cascadă din Mallerstang Valley, comitatul Cumbria, în nord-vestul Marii Britanii, care curge ”în sus”.

Furtuna Ophelia a lovit, la începutul acestei săptămâni, cu rafale de vânt specifice uraganelor, Irlanda, vestul Scoției, nordul Țării Galilor și nordul Angliei, provocând moartea a trei persoane în Irlanda, prăbușirea a numeroși copaci și întreruperea curentului electric.

Un alt fenomen natural provocat de Ophelia a avut loc în sudul Marii Britanii, inclusiv la Londra, unde Soarele și cerul au căpătat o tentă roșie, ca urmare a prafului adus de furtună din Africa.

AGERPRES/(AS-autor: Simona Tatu, editor: Codruț Bălu)

Sursa | Agerpres
https://www.agerpres.ro/mediu/2017/10/19/fenomen-inedit-in-marea-britanie-sensul-de-curgere-al-unei-cascade-inversat-de-vantul-puternic-adus-de-furtuna-ophelia-18-49-37

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *