Fifor, la Cracovia: Este momentul ca Polonia și România să coopereze și mai intens

Ministrul Apărării Naționale, Mihai Fifor, a afirmat vineri, la Cracovia, că este momentul ca România și Polonia să coopereze și mai intens, inclusiv pe dimensiunea apărării.

bcda8b50-fcdf-4cb8-9975-56637fe18039

“Atunci când vorbim despre dezvoltarea Parteneriatului Strategic, comunitatea românească este, pentru mine personal, un adevărat reper. Dumneavoastră contribuiți, fără doar și poate, la promovarea țării noastre și la consolidarea relațiilor dintre România și Polonia”, a apreciat Mihai Fifor, vineri, în cadrul unei întâlniri cu membri ai comunității românești și cu studenți polonezi care studiază limba română la Universitatea Jagiellonă.

El a accentuat că Polonia și România au o veche relație de prietenie și o foarte bună cooperare cultivată în cadrul Parteneriatului Strategic, informează un comunicat al MApN transmis vineri AGERPRES.

“Ceea ce ne leagă pe noi, românii, de Polonia este o veche relație de prietenie și o foarte bună cooperare pe care am cultivat-o atent în toți acești ani, în cadrul Parteneriatului Strategic. România și Polonia sunt două state aliate care pot juca împreună un rol foarte important în asigurarea securității și stabilității flancului estic al NATO și întregului spațiu euroatlantic”, a precizat ministrul Fifor în cadrul întâlnirii, care a avut loc la sediul Bibliotecii Voiedodale din Cracovia.

Potrivit comunicatului, Mihai Fifor a spus că a ținut în mod special să aibă o întâlnire cu membrii comunității românești cu ocazia vizitei la Cracovia și că va continua să facă acest lucru ori de câte ori va avea ocazia în deplasările pe care le va face în afara granițelor țării.

AGERPRES/(AS — autor: Livia Popescu, editor: Florin Marin, editor online: Irina Giurgiu)

AGERPRES | SURSA 
https://www.agerpres.ro/politica/2017/10/20/fifor-la-cracovia-este-momentul-ca-polonia-si-romania-sa-coopereze-si-mai-intens-18-18-20

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *