Florin Cîțu (PNL): Îi solicităm premierului Tudose să îl remanieze pe Viorel Ilie

PNL îi solicită premierului Mihai Tudose să-l remanieze pe ministrul pentru Relația cu Parlamentul, Viorel Ilie, a declarat vineri vicepreședintele PNL Florin Cîțu.

f912c330-60ff-4e71-b829-f52ef6b96de8

“Cred că este clar pentru toți românii că ce s-a întâmplat în ultimele zile arată că PSD nu are nicio legătură cu moralitatea și aici mă refer în primul rând la premierul Tudose, de Dragnea știam, nu are nicio legătură cu profesionalismul, competența și interesul național. Având în vedere deciziile luate de PSD în ceea ce privește remanierile, ne vedem nevoiți să-i solicităm premierului Tudose să-l remanieze și pe Viorel Ilie. Trebuie să-și țină cuvântul, pentru că domnia sa este cel care a spus că sunt trei persoane cu probleme penale în Guvernul României. (…) Astăzi aflăm că premierul Tudose s-a răzgândit și pentru a-și păstra funcția este de acord să păstreze o persoană cu probleme penale în Guvern”, a spus Cîțu, într-o conferință de presă.

El a mai arătat că Paul Stănescu — nominalizat ministru al Dezvoltării — are probleme în justiție.

“Pentru a-și păstra funcția, premierul Tudose este de acord cu încă o persoană în Guvern cu alte probleme penale. Paul Stănescu, propus la Ministerul Dezvoltării, este un personaj vizat într-o anchetă DNA. În acest moment este o acțiune in rem, dar îl vizează pe domnia sa și se vede că domnul Tudose înainte de a discuta cu domnul Dragnea era mai curajos, astăzi pentru a-și păstra postul este de acord și cu astfel de personaje toxice în Guvern”, a afirmat Cîțu.

Liberalul a criticat rămânerea în Guvern a miniștrilor Sănătății, Florian Bodog, și Educației, Liviu Pop.

“Tudose iarăși a acceptat un compromis tot pentru a rămâne în Guvern”, a declarat vicepreședintele PNL.

În acest context, vicepreședintele PNL a arătat că moțiunea de cenzură împotriva Guvernului rămâne o variantă.

“Astăzi, mai mult decât oricând, se impune o moțiune de cenzură. (…) Vom iniția moțiunea de cenzură și vom încerca să cooptăm toate partidele care vor să o susțină”, a spus Cîțu.

AGERPRES/(A-autor: Florentina Peia, editor: Mihai Simionescu, editor online: Ada Vîlceanu)

AGERPRES | SURSA 
https://www.agerpres.ro/politica/2017/10/13/florin-citu-pnl-ii-solicitam-premierului-tudose-sa-il-remanieze-pe-viorel-ilie-18-08-23

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *