Florin Iordache: Legile Justiției, promulgate în două săptămâni

Preşedintele Comisiei speciale pentru modificarea legilor justiţiei, deputatul PSD Florin Iordache, spune că cele trei legi ale justiţiei, contestate de opoziţie în repetate rânduri la CCR, vor fi promulgate în maximum două săptămâni de către preşedinte, potrivit News.ro. 

“Suntem cumva la capăt de drum, un capăt de drum pe care oarecum ni l-am asumat, acela de elabora legile justiţiei, ultima dintre ele, 304/2017, cred că CCR va respinge astăzi definitiv (sesizarea – n .r.) şi în aceste condiţii va fi promulgată de preşedinte. (…) V-am spus, arătaţi-mi un singur articol care crează probleme sau atacă independenţa. N-aţi reuşit. Permanent aţi atacat la Curte, aţi căutat tot felul de subterfugii. Repet, legile justiţiei vor fi, în următoarele două săptămâni, adoptate definitiv. Codul de procedură civilă deja l-aţi atacat. La atacat la Curte vă pricepeţi, dar nu prea vă iese pentru că nu aveţi argumente. (…)”, a spus Iordache.

Acesta a mai spus că PSD şi-a propus încă din campania electorală din 2016 să stopeze abuzurile prin modificarea Codurilor penale.

“Noi ne-am propus încă din campania electorală să stopăm abuzurile, am spus că cei care au încălcat cu adevărat legea să răspundă, dar nu pe presupuneri, pe simple declaraţii de martor sau pe nişte ac care apoi sunt restrase în instanţă, oamenii să fie cercetaţi şi apoi achitaţi. În ultima periaodă, zecile şi sutele de oameni care au fost achitaţi ne-au creat o mare problemă şi de aceea am considerat că modificările la Codul penal să fie cu deciziile Curţii şi Codul de procedură penală”, a spus Florin Iordache”, a adăugat acesta.

Etichete:

florin iordache
,
legile justitiei
,
modificarea codurilor penale
,
vot legile justitiei

continuare… .

Sursa | Digi24

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *