Florin Jianu (IMM-uri): Revolutia fiscala a insemnat crestere pe medie de 3 lei, dar foarte multor angajati le-a scazut salariul

Trecerea contributiilor de la angajator la angajat nu le-a fost salariatilor romani de niciun folos, sustine Florin Jianu, presedintele Consiliului National al Intreprinderilor Private Mici si Mijlocii din Romania (CNIPMMR).

Astfel, in vreme ce multora salariile le-au scazut, altora veniturile salariale li s-au majorat, in medie, cu doar 3 lei.

“Majorarea salariului mediu o vad din punct de vedere matematic. Trebuie sa ne uitam aritmetic la aceasta. Daca nivelul salariului minim a crescut, iar nivelul salariului mediu a ramas acelasi, pentru ca 3 lei nu-i mai iei in seama, inseamna ca undeva a scazut. Daca media ramane la fel, iar partea de jos s-a dus mai sus, inseamna ca partea de sus (salariul mediu – n.red.) a venit mai in jos.

A venit clasa de sus spre clasa de jos. Asta inseamna ca foarte multor angajati le-a scazut salariul, deci cel aflat peste medie. Deci pseudo-revolutia fiscala a insemnat 3 lei…”, a afirmat Jianu, in cadrul unei conferinte de presa.

Potrivit datelor Institutului National de Statistica (INS), publicate saptamana trecuta, in Romania, castigul salarial mediu brut a fost de 4.128 lei, iar cel mediu net a ajuns la 2.487 lei, fiind cu 3 lei mai mare fata de cel raportat luna anterioara.

Citeste si: Revolutia fiscala face prapad la IMM-uri: Un antreprenor din doi va face concedieri

Urmareste Ziare.com si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *