Fondatorii RO+ au încredere că procurorii nu se vor lăsa timorați după revocarea Laurei Codruța Kövesi

Fondatorii Mișcării România Împreună(RO+) consideră că deciziile CCR într-un stat de drept trebuie respectate, chiar și atunci când par influențate politic.

Decretul de revocare a Laurei Codruța Kövesi din funcția de procuror-șef al Direcției Naționale Anticorupție este rezultatul asaltului total asupra justiției al coaliției PSD-ALDE început imediat după câștigarea alegerilor din decembrie 2016.

Președintele României are datoria să apere Constituția de orice instituție care ar încerca să o abuzeze și să o prejudicieze.

Înlocuirea procurorului-șef nu trebuie să încetinească activitatea Direcției Naționale Anticorupție, instituție care și-a câștigat prin acțiunile hotărâte ale procurorilor un respect meritat în societate și un rol de moralizare a vieții publice.

Avem încredere că procurorii nu se vor lăsa timorați și vor continua să își păstreze independența față de presiunile și deciziile politice. Lupta anticorupție trebuie să continue iar acest lucru se poate întâmpla doar dacă avem instituții puternice și independente, dacă nu intră în vigoare Codurile penale modificate, dacă ne opunem împreună cu toată forța transformării statului în moșia lui Dragnea și a echipei lui toxice pentru România.

Românii vor dreptate, vor ca politicienii să plătească atunci când greșesc, vor ca deciziile din justiție să nu poată fi influențate de oameni din partide.

Mișcarea România Împreună va continua, folosind toate mijloacele politice și democratice, să construiască o alternativă politică curată, capabilă să aducă modificări necesare Constituției. A devenit evident că actuala Constituție nu mai oferă suficiente garanții împotriva abuzurilor de putere din partea unei majorități politice. Depolitizarea Curții Constituționale și asigurarea independenței procurorilor sunt doar câteva dintre temele majore de reformă a statului pe care le propunem și care vor fi o temă centrală a programului nostru politic.

Aceste lucruri trebuie făcute pentru a ne asigura că, pe viitor, niciun președinte al României, învestit atât legitim cât și simbolic cu puterea de a apăra Constituția, nu va mai fi pus într-o situație precum cea de astăzi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *