Forțele americane au ucis zeci de islamiști în Yemen

Departamentul Apărării Statelor Unite a anunțat luni că forțele armate americane au ucis zeci de luptători ai Statului Islamic, în urma unui atac împotriva a două tabere de pregătire din Yemen, informează DPA.

1738f1f9-c3aa-4f2b-b61a-315a6500e8d3

Un comunicat al Pentagonului precizează că taberele se află în provincia al-Bayda, însă nu oferă detalii despre mijloacele folosite în atac. Conform aceleiași surse, jihadiștii se pregăteau acolo pentru atacuri teroriste cu o mare varietate de arme, inclusiv pistoale-mitralieră AK-47, puști mitralieră și lansatoare de grenade reactive.

Pentagonul consideră că Yemenul este un nucleu de recrutare, antrenament și tranzit al teroriștilor, unde Statul Islamic folosește teritoriile neguvernate pentru a “conspira, dirija, instiga, asigura resurse și recruta în vederea unor atacuri împotriva Americii și a aliaților acesteia din întreaga lume”. Forțele americane sprijină, coordonat cu guvernul yemenit, operațiunile antiteroriste care țintesc Statul Islamic și ramura Al-Qaida din Peninsula Arabică, cu scopul de a reduce capacitatea acestor grupări de a coordona atentate teroriste și de a controla teritorii.

AGERPRES/(AS — editor: Marius Hosu, editor online: Simona Aruștei)

Sursa | Agerpres
https://www.agerpres.ro/externe/2017/10/17/fortele-americane-au-ucis-zeci-de-islamisti-in-yemen-07-09-34

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *