Forțele americane din Coreea de Sud au început un exercițiu de evacuare

Forțele armate americane din Coreea de Sud au început luni un exercițiu de evacuare a familiilor militarilor și a altor civili, informează agenția Kyodo. Exercițiul a fost anunțat încă din 15 octombrie, cu precizarea că “nu este direct legat de evenimentele geopolitice curente”, ci o parte a pregătirii permanente pentru menținerea capacității de reacție.

3c2f548e-1c81-4e3e-bf7f-fa29d9fe667e

Operațiunea Courageous Channel “pregătește membrii forțelor armate și familiile acestora să reacționeze la o gama largă de evenimente de management al crizelor, cum ar fi evacuarea necombatanților (…) și a dezastrelor naturale sau provocate de om”.

Exercițiul simulează evacuarea pe calea aerului către o bază militară a SUA din Japonia și are loc în contextul unor tensiuni puternice în peninsula coreeană, legate de amenințarea în creștere din partea Coreei de Nord, care își continuă programele de înarmare nucleară și cu rachete.

AGERPRES/(AS — editor: Marius Hosu)

Sursa | Agerpres
https://www.agerpres.ro/externe/2017/10/23/fortele-americane-din-coreea-de-sud-au-inceput-un-exercitiu-de-evacuare-07-40-43

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *