Fost deputat despre cazul Morari-Platon: ”Acesta este un precedent și o lovitură în toată presa moldovenească”

Fost deputat despre cazul Morari-Platon: ”Acesta este un precedent și o lovitură în toată presa moldovenească”

Cazul jurnalistei Natalia Morari care sub presiune, a fost nevoită să recunoască că Veaceslav Platon este tată fiului ei Rem, este un caz ieșit din comun și poate avea un impact puternic asupra presei moldovenești.

De această părere este fostul deputat socialist, Nicoale Pascaru, care crede că fiecare om are dreptul la viața personală, însă acest lucru nu trebuie să aibă nici o influență asupra carierei unui om.

”Situația este una oribilă. Într-un stat de drept, într-un stat unde libera exprimare are prioritate, într-un stat unde drepturile omului îar trebui să fie pe primul loc, nu ar trebui să există un așa val de critici cum s-a întîmplat în cazul jurnalistei Natalia Morari. Ceea ce s-a întîmplat este o situație pur și simplu oribilă, iar faptul că la mijloc ar sta Serviciul de Informare și Securitate ne amintește fără să vrem de vremurile lui Plahotniuc”, spune Pascaru.

Potrivit lui, jurnalista are tot dreptul să își trăiască viața așa cum își dorește și cu cine își dorește, însă acest lucru nu îi taie din profesionalism.

”Cînd un jurnalist este pur și simplu persecutat pentru viața sa personală, este persecutat pentru un lucru intim, care nu are nici în comun cu jurnalismul și politica moldovenească, fără să vrem ne amintește de vremurile lui Plahotniuc. Aceasta este o istorie de dragoste între o jurnalistă și un politician (chiar dacă a fost la un moment dat după gratii) care nu trebuie să aibă nici o influență asupra vieții profesionale a Nataliei Morari. Faptul că aceasta este pur este pur și simplu șantajată de unii colaboratori ai serviciilor speciale, este un lucru total inadmisibil iar ceea ce trezește cele mai multe semne de întrebare este tăcerea celor care se află în funcții de răspundere și care preferă să își încălzească fotoliile, în loc să vină cu acțiuni concrete atunci cînd o instituție a statului este acuzată de șantaj”, mai spune Pascaru.

Potrivit socialistului, actuala putere, pe parcursul a trei luni a făcut mai multe greșeli decît alte puteri pe parcursul a mai multor ani.

”Aceste greșeli o să ne coste mulți bani. Atacul la jurnalistă este unul mîrșav. Natalia Morari, este o femeie care a stat pe baricade încă din 2008-2009, eu nu cunosc nici un politician care a stat pe baricade așa cum a făcut-o ea. Mulți revoluționari care au luptat, acum sînt persecutați de acești oameni care stau prin oficiu. Nu s-a văzut nicăieri în lume ca un jurnalist să fie persecutat pentru viața sa personală. Acesta este un precedent și o lovitură în toată presa moldovenească. Natalia Morari este o revoluționară, iar această presiune care se face împotriva ei va avea consecințe”, a mai concluzionat fostul deputat.

Sursa: Noi.md
Articol / https://noi.md/md/societate/fost-deputat-despre-cazul-morari-platon-acesta-este-un-precedent-si-o-lovitura-in-toata-presa-moldoveneasca

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *