Fotbal: Liga Campionilor – Guardiola a dedicat victoria lui Manchester City separatișilor catalani încarcerați

Antrenorul echipei Manchester City, Pep Guardiola, a dedicat victoria înregistrată de elevii săi, marți seara, în partida cu SSC Napoli din Liga Campionilor, liderilor separatiști catalani încarcerați începând de luni în Spania, informează AFP.

415d026b-cbc8-4264-9f29-2b6bc1c1ef4b

“Această victorie le este dedicată lor. Am arătat, în Catalonia, că cetățenia este mult mai importantă decât orice altă idee. Sperăm că vor fi eliberați în curând”, a declarat Guardiola, originar din Catalonia, după succesul cu Napoli (2-1).

Tehnicianul lui Manchester City s-a implicat politic în campania pentru independența Cataloniei. Jucător la FC Barcelona între 1990 și 2001, el a condus apoi clubul catalan pe cele mai înalte culmi ale fotbalului european, în calitate de antrenor, colecționând numeroase trofee în perioada 2008-2012.

Două sute de mii de persoane au manifestat marți seara, la Barcelona, pentru a denunța încarcerarea lui Jordi Cuixart și Jordi Sanchez, liderii asociațiilor separatiste Adunarea Națională Catalană (ANC) și Omnium Cultural, inculpați pentru revoltă împotriva autorităților.

Aceste arestări reprezintă ultimele evoluții în criza care îi opune pe separatiștii la putere în Catalonia instituțiilor spaniole, primii amenințând cu declararea unilaterală a independenței.

AGERPRES (autor: Mihai Dragomir, editor: Mihai Țenea, editor online: Simona Aruștei)

Sursa | Agerpres
https://www.agerpres.ro/sport/2017/10/18/fotbal-liga-campionilor-guardiola-a-dedicat-victoria-lui-manchester-city-separatisilor-catalani-incarcerati-08-34-54

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *