Foto Elevii unui liceu au purtat cutii pe cap, pentru a nu copia la examen

Conducerea unui liceu din India și-a cerut public scuze, după ce au apărut pe internet imagini cu elevii purtând pe cap cutii de carton, informează CNN.

Potrivit conducerii școlii, măsura cutiilor de carton pe cap a fost testată săptămâna trecută, pentru vedea dacă îi împiedică pe elevi să copieze în timpul examenelor. Fața cutiilor era decupată, ca elevii să vadă biroul și foaia de examen.

Fotografiile au fost făcute de un angajat al liceului Bhagat din orașul Haveri.

Imaginile au fost postate pe Facebook și s-au viralizat, iar școala a fost aspru criticată. Ministrul Educației din India, Suresh Kumar, a descris practica ca fiind “innacceptabilă”.

“Nimeni nu are dreptul să trateze elevii ca pe animale. Această abatere va fi verificată rapid”, a spus Kumar.

Unitatea de învățământ a oferit autorităților o explicație scrisă și scuze, a anunțat ulterior ministrul.

Oficialul a sublinitat că testarea măsurii a fost opțională pentru elevi, iar că părinții au fost anunțați în avans, iar doar copiii celor și-au dat acceptul au fost implicați.

Din 72 de studenți care au susținut examentul în acea zi, doar 56 au avut cutii pe cap.

Elevii au venit cu propriile cutii și mulți le-au dat jos după 15 sau 30 de minute. Școala le-a cerut tuturor elevilor să dea jos cutiile după o oră.

Școala a recurs la această măsură după ce s-a confruntat cu probleme mari din cauza copiatului. În 2015, unii părinți au escaladat peretele școlii pentru a-și ajuta copii să copieze.

Într-o economie în curs de dezvoltare, precum cea a Indiei, educația este foarte prețuită și pentru mulți tineri este șansa de a ieși din sărăcie.

Editor web: Vlad Mironescu

Citeste continuarea acestui articol… .

Sursa/Digi24/Externe

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *