Franța: Opt suspecți de plănuirea de atacuri împotriva unor politicieni francezi și a unor lăcașuri de cult musulmane

Opt persoane, cu vârste între 17 și 29 de ani, urmau să fie prezentate sâmbătă unui judecător în vederea inculpării lor în cadrul unei anchete vizând gruparea unui fost militant extremist de dreapta, suspectată că plănuia atacuri împotriva unor politicieni francezi și a unor lăcașuri de cult musulmane, a anunțat sâmbătă Parchetul din Paris, transmite AFP.

10e26df5-23c4-4910-832e-d3add4d2010e

Parchetul a cerut plasarea în detenție provizorie a șapte dintre suspecți, pentru ‘asociere teroristă în vederea pregătirii uneia sau mai multor crime’.

Serviciile antiteroriste au desfășurat marți o operațiune în ancheta care îl vizează pe Logan Alexandre Nisan, fost membru al mișcării Acțiunea Franceză (extrema dreapta regalistă), arestat la sfârșitul lunii iunie la Vitrolles (sud-est) și pus sub inculpare.

Dintre cele zece persoane reținute marți, două au fost eliberate, printre care și mama lui Logan Alexandre Nisan.

Justiția suspectează că cei opt, printre care trei minori, sunt membri ai grupării ‘OAS’, fondată de tânărul de 21 de ani, organizație care avea ‘ca proiect comiterea de acțiuni violente cu detalii neclare’, a declarat o sursă apropiată dosarului.

Printre țintele potențiale se aflau ‘lăcașuri de cult’, în special moschei, ‘oameni politici’, ‘persoane de origine nord-africană sau persoane de culoare’ și ‘militanți antifasciști’, a explicat sursa.

‘Organizația avea în plan cumpărarea de arme și efectuarea de antrenamente paramilitare. Unii dintre ei se antrenaseră deja la tir’, a mai indicat sursa.

De asemenea, suspecții intenționau ‘să jefuiască șefi de companii pentru a-și finanța organizația și mai ales achizițiile de arme’.

AGERPRES/(AS — editor: Irina Cristea, editor online: Adrian Dădârlat)

Sursa | Agerpres
https://www.agerpres.ro/externe/2017/10/21/franta-opt-suspecti-de-planuirea-de-atacuri-impotriva-unor-politicieni-francezi-si-a-unor-lacasuri-de-cult-musulmane-19-41-49

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *