Franța: Zece tineri, arestați sub suspiciunea că plănuiau atacuri împotriva unor politicieni (surse)

Zece persoane, cu vârste între 17 și 25 de ani, au fost arestate marți în sud-estul Franței și în regiunea pariziană, fiind suspectate că plănuiau atacuri împotriva unor oameni politici, au indicat surse apropiate anchetei, în cadrul căreia un fost militant extremist de dreapta a fost arestat în luna iunie, transmite AFP.

4ef6acca-27e0-40fa-bbc3-d13d86cc449a

În această anchetă, un fost membru al mișcării Acțiunea Franceză (extrema dreapta regalistă), în vârstă de 21 de ani, a fost inculpat la începutul lui iulie după ce a amenințat pe rețele sociale că va ataca migranți și jihadiști, au precizat sursele, confirmând o informație publicată de cotidianul Le Monde.

Potrivit agenției Reuters, care citează un oficial din sistemul de justiție, poliția antiteroristă franceză a arestate zece militanți de extremă dreapta.

Conform postului de televiziune privat M6, preluat de Reuters, cei zece tineri sunt suspectați că plănuiau atacuri împotriva unor politicieni francezi și a unor lăcașuri de cult musulmane. Arestările au fost operate în departamentul Seine-Saint-Denis, în nordul Parisului, și la Marsilia, a relatat M6.

AGERPRES/(AS — autor: Irina Cristea, editor: Sorin Popescu, editor online: Anda Badea)

Sursa | Agerpres
https://www.agerpres.ro/externe/2017/10/17/franta-zece-tineri-arestati-sub-suspiciunea-ca-planuiau-atacuri-impotriva-unor-politicieni-surse–20-01-16

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *