Fraude cu fonduri europene în Teleorman. Fermieri acuzaţi că au depus declaraţii false pentru obţinerea de fonduri | adevarul.ro

Trei teleormăneni au fost trimişi în judecată de DNA şi s-au ales cu sechestru pe bunurile mobile şi imobile, acuzaţi de fraude cu fonduri europene.

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Secţia de combatere a infracţiunilor asimilate infracţiunilor de corupţie au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a inculpatei Nicoleta Coşmeleaţă, în sarcina căreia s-a reţinut săvârşirea infracţiunii de folosire sau prezentare cu rea-credinţă de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri. ”În luna iunie 2012, inculpata Coşmeleaţă Nicoleta, a atestat în fals, în cuprinsul unei declaraţii, că este membră a unei familii de fermier şi că a lucrat în cadrul fermei acestuia, iar ulterior, a folosit la nivelul Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale – Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale – Oficiul Judeţean Teleorman, respectiva declaraţie falsă împreună cu o altă declaraţie falsă atribuită fermierului, în cadrul cererii de finanţare privind „Instalarea tinerilor fermieri” – Măsura 112.

Astfel, inculpata a obţinut pe nedrept, prin intermediul Întreprinderii Individuale deţinută de aceasta, suma totală de 177.780 lei din bugetul Uniunii Europene, ca sprijin financiar nerambursabil sub formă de primă pentru instalarea tinerilor fermieri”, se arată într-un comunicat al Direcţiei Naţionale Anticorupţie.

Procurorii au dispus măsura asiguratorie a sechestrului asupra bunurilor mobile şi imobile deţinute de inculpată.  În cauză, Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale s-a constituit parte civilă în cadrul procesului penal cu suma de 177.780 lei.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Teleorman, cu propunerea de a se menţine măsura asiguratorie dispusă în cauză.

Tot pentru infracţiuni de corupţie au fost trimişi în judecată ANGHEL-DOICIN GEORGE-IRINEL şi ZALANA ANCA-LAVINIA, în sarcina cărora s-a reţinut săvârşirea infracţiunii de folosire sau prezentare cu rea-credinţă de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri. ”În luna iunie 2012, inculpaţii Anghel-Doicin George-Irinel şi Zalana Anca-Lavinia, au atestat în fals, în cuprinsul a două declaraţii, că sunt membri ai unei familii de fermier şi că au lucrat în cadrul fermei acestuia, iar ulterior, au folosit la nivelul Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale – Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale – Oficiul Judeţean Teleorman, respectivele declaraţii false împreună cu alte două declaraţii false atribuite fermierului, în cadrul cererilor de finanţare privind „Instalarea tinerilor fermieri” – Măsura 112.

Astfel, cei doi inculpaţi au obţinut pe nedrept, prin intermediul Întreprinderilor Individuale deţinute de aceştia, suma totală de 355.560 lei din bugetul Uniunii Europene, ca sprijin financiar nerambursabil sub formă de primă pentru instalarea tinerilor fermieri” se explică în comunicatul DNA. Procurorii au dispus măsura asiguratorie a sechestrului asupra bunurilor mobile şi imobile deţinute de cei doi inculpaţi.  În acest caz, Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale s-a constituit parte civilă în cadrul procesului penal cu suma de 177.780 lei faţă de fiecare dintre cei doi inculpaţi. Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Teleorman, cu propunerea de a se menţine măsurile asiguratorii dispuse în cauză.

Sursă: Fraude cu fonduri europene în Teleorman. Fermieri acuzaţi că au depus declaraţii false pentru obţinerea de fonduri | adevarul.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *