Gavrilița comentează plîngerile unor angajați ai Poștei Moldovei

Gavrilița comentează plîngerile unor angajați ai Poștei Moldovei

Prim-ministra Natalia Gavrilița evită să confirme sau să infirme că în urma reorganizării Î.S. Poșta Moldovei, mai mulți angajați ai întreprinderii vor rămîne pe drumuri, fiind demiși.

Șefa Guvernului declară că încă nu a văzut scrisoarea pe care i-au adresat-o public unii lucrători din cadrul întreprinderii, în care se plîng că au fost „amenințați că dacă se vor opune optimizării, atunci se vor trezi cu diverse controale și vor fi eliberați de la serviciu, fără dreptul la vreo compensație”, transmite Noi.md cu referire la Unimedia.

„Ca și orice întreprindere de stat, Poșta Moldovei are obiectivul de a livra servicii la un preț cît mai bun. Reorganizarea este menită să îmbunătățească eficiența serviciilor poștale. Alte detalii le puteți afla de la întreprindere”, a răspuns prim-ministra, fiind întrebată dacă în urma reorganizării Poștei Moldovei, unii angajați vor rămîne pe drumuri.

„O să fie dați afară angajații ori ce o să se întîmple?”, a fost întrebată repetat prim-ministra.

„Are loc o reorganizare și ca și în orice reorganizare, se produc anumite modificări. Cum anume vor avea loc, vă rog să vă adresați la Poșta Moldovei”, a repetat aceasta.

Natalia Gavrilița spune că scrisoarea unui grup de angajați ai Î.S. Poșta Moldovei încă nu a ajuns la ea: „Încă nu am văzut această scrisoare, dar repet că este o reorganizare prin care trebuie să ne asigurăm că întreprinderea livrează servicii eficiente, calitative la cel mai bun preț pentru cetățean și a fost o conferință de presă pe această temă ieri, o să văd care este conținutul scrisorii și o să revenim în dependență de acest conținut”.

Directorul interimar al Î.S. „Poșta Moldovei”, Roman Cojuhari a prezentat detalii despre reorganizarea întreprinderii de stat.

Asta după ce în spațiul public a apărut o scrisoare în care mai mulți angajați se plîng pe conducerea Poștei Moldovei, care ar fi inițiat o reformă ce prevede concedierea mai multor lucrători.

Aceștia mai spun că au fost „amenințați că dacă se vor opune optimizării, atunci se vor trezi cu diverse controale și vor fi eliberați de la serviciu, fără dreptul la vreo compensație”. Totodată, ei mai spun că dacă nu vor fi auziți de prim-ministră și de organele competente, își rezervă dreptul de a organiza proteste.

În replică, Roman Cojuhari a declarat că „la moment Poșta Moldovei are 24 de sucursale, 24 de directori, administratori, contabili-șefi, care doar încarcă costurile administrative și nu contribuie direct la creșterea calității serviciilor prestate pentru clienții finali”.

Acesta a mai menționat că „numărul personalului optimizat este foarte mic în comparație cu cei 5 mii de salariați pe care îi are Î.S. Poșta Moldovei – pînă la 3%”, iar „indemnizațiile tuturor angajaților ce se cuvin conform legislației vor fi achitate”.

Tot astăzi, Roman Cojuhari a respins acuzațiile PSRM privind privatizarea Poștei Moldovei. „Speculații. Întreprinderea de stat va fi reorganizată în societate pe acțiuni. Statul va rămîne acționar 100%, iar societatea rămîne un bun nepasibil privatizării”, a precizat acesta.

Sursa/noi.md
Articol / https://noi.md/md/politica/gavrilita-comenteaza-plingerile-unor-angajati-ai-postei-moldovei

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *