General Motors cheama in service sute de mii de masini – vezi ce probleme au

Gigantul producator american de masini General Motors va chema in service peste 400.000 de masini, cele mai multe din categoria pick-up si SUV. GM spune ca acestea ar putea fi afectate de o defectiune electronica care ar putea opri motorul in mers.

Directorul general al GM, Mary Barra, a facut anuntul vineri, tinandu-si astfel promisiunea de a pastra ritmul rechemarilor, care au ajuns astfel la impresionantul numar de 20.500.000 de vehicule, scrie fortune.com.

Masura afecteaza 392,459 de camionete si SUV-uri din SUA, impreuna cu alte 53.607 in Canada si 20,874 in alte tari. Modelele implicate sunt Chevrolet Silverado, GMC Sierra, Chevrolet Tahoe, Suburban, GMC Yukon si Yukon XL.

Barra a fost chemata de doua ori in fata Congresului american in acest an pentru a raspunde unor intrebari legate despre programul intarziat de rechemari in service a 2,6 milioane de automobile la care ar fi putut aparea defectiuni in sistemul de pornire.

Acest defect a cauzat cel putin 13 decese in ultimii ani. Compania este afectata in prezent de un val de procese din partea clientilor si a familiilor victimelor.

Sursa 
http://www.ziare.com/auto/masini/general-motors-cheama-in-service-sute-de-mii-de-masini-vezi-ce-probleme-au-1308427

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *