George Ciamba, la Conferința OSCE cu Partenerii Mediteraneeni de Cooperare: România – partener solidar în gestionarea problemelor migrației

România rămâne un partener solidar în gestionarea problemelor legate de migrație și participă activ la misiunile operaționale care au ca obiectiv salvarea de vieți în Marea Mediterană, a subliniat secretarul de stat pentru afaceri strategice și bilaterale în spațiul euroatlantic, George Ciamba, la Conferința anuală a OSCE cu Partenerii Mediteraneeni de Cooperare.

4248d09e-44ae-4ab9-90a5-d699eda90b3f

Sursa foto: mae.ro

Conform unui comunicat al MAE transmis marți AGERPRES, Conferința se desfășoară la Palermo, în perioada 23-25 octombrie, iar ediția din acest an este axată pe consolidarea cooperării regionale și internaționale în abordarea provocărilor și oportunităților asociate deplasării fluxurilor de migranți și refugiați în regiunea mediteraneană.

Conferința a constituit o platformă utilă de intensificare a dialogului și cooperării, cu obiectivul pe termen mediu și lung de a consolida securitatea în regiune, informează sursa citată.

George Ciamba a reafirmat, cu acest prilej, poziția României, promovată consecvent la nivelul OSCE, de consolidare a relației organizației cu partenerii mediteraneeni de cooperare și a subliniat necesitatea intensificării dialogului pentru a oferi un răspuns comun la riscurile și provocările rezultate din deplasarea fluxurilor de migranți și refugiați. Acesta a susținut ca OSCE să acorde o atenție sporită pentru combaterea traficului de ființe umane și protejarea grupurilor vulnerabile, precum femeile și copiii, menționează comunicatul.

De asemenea, secretarul de stat George Ciamba a exprimat hotărârea României de a rămâne un partener solidar în gestionarea problemelor legate de migrație, reliefând participarea activă a țării noastre la misiunile operaționale care au ca obiectiv salvarea de vieți în Marea Mediterană, precizează MAE.

În marja conferinței au avut loc întâlniri bilaterale cu reprezentanții statelor participante. În discuțiile purtate cu ministrul maltez pentru afaceri externe, Abela Carmelo, și cu omologii din Portugalia, Spania, Grecia, Austria, Finlanda și Turcia, au fost abordate teme de actualitate de pe agenda europeană și internațională, precum și modalități de aprofundare a relațiilor bilaterale, mai arată sursa citată.

Conferința anuală cu Partenerii de Cooperare Mediteraneeni este organizată de OSCE începând din anul 1995 și reprezintă forul principal de dialog al organizației cu șase state din regiunea Mediteranei care au statutul de partener al OSCE: Algeria, Egipt, Israel, Iordania, Maroc și Tunisia.

AGERPRES/(AS — autor: Alina Novăceanu, editor: Antonia Niță, editor online: Irina Giurgiu)

AGERPRES | SURSA 
https://www.agerpres.ro/politica/2017/10/24/george-ciamba-la-conferinta-osce-cu-partenerii-mediteraneeni-de-cooperare-romania-partener-solidar-in-gestionarea-problemelor-migratiei-20-06-49

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *