Guvernul și companiile algeriene, interesate de ofertele societăților IOR, Avioane Craiova și Romaero

Guvernul și companiile algeriene sunt foarte interesate de ofertele societăților IOR, Avioane Craiova și Romaero, aflate în portofoliul Ministerului Economiei, potrivit unui comunicat al ministerului.

ede47b90-ec3b-4f9e-ab32-82b4046c7dbd

“Algeria este interesată de produsele și serviciile oferite de companiile din portofoliul Ministerului Economiei, implicate în industria de apărare. Este principala concluzie a misiunii economice mixte, derulată recent în Algeria, sub coordonarea secretarului de stat pentru industria de apărare din Ministerul Economiei, Ion Radu, la invitația Ministerului Apărării Naționale al statului african”, se spune în comunicat.

Conform documentului, delegația română a fost una de tip public-privat și a promovat ofertele companiilor Romarm (cu filialele Uzina Mecanică Cugir și Automecanica Moreni), Aerostar Bacău, Interactive Systems & Business Consulting, precum și asociațiile patronale PATROMIL (industria de apărare) și OPIAR (industria aeronautică).

Ion Radu s-a întâlnit cu înalți responsabili și cu șefi de direcții (logistică, achiziții, IT) din Ministerul algerian al Apărării Naționale, din Comandamentul Forțelor Aeriene, precum și cu ministrul Industriilor și Minelor, respectiv cu ministrul Comerțului. Guvernul și companiile algeriene s-a arătat foarte interesate de ofertele societăților IOR, Avioane Craiova și Romaero, aflate în portofoliul Ministerului Economiei.

“Există un potențial de cooperare între cele două țări ce poate fi valorificat la un nivel superior prin contracte de afaceri pe domenii ca: producția și mentenanța echipamentelor militare, în special vehiculele blindate pe roți și șenile și avioanele militare și civile, producția armamentului și muniției de infanterie, integrarea sistemelor de comunicații”, a declarat ministrul Economiei, Gheorghe Șimon.

AGERPRES/(AS — autor: George Bănciulea, editor: Andreea Marinescu, editor online: Gabriela Badea)

Sursa Agerpres | Economie
https://www.agerpres.ro/economie/2017/10/24/guvernul-si-companiile-algeriene-interesate-de-ofertele-societatilor-ior-avioane-craiova-si-romaero-10-55-30

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *