Guvernul vrea sa faca piste de biciclete conectate cu tarile europene

Ministrul Mediului, Gratiela Gavrilescu, a anuntat, marti, la Oradea, lansarea unui proiect-pilot pornit din Bihor privind conectarea Romaniei la Reteaua EuroVelo, prin infiintarea pistelor de biciclete in judetele de granita, ulterior a unui circuit national pentru conectarea turistilor pe biciclete din tarile europene.

“La propunerea domnului presedinte al CJ Bihor, Pasztor Sandor, anul viitor vom lansa primul proiect-pilot privind EuroVelo, pentru crearea de piste de biciclete, deschiderea portilor catre Europa de Vest. Asta inseamna ca in judetul Bihor, la granita, sa-i dam posibilitate fiecarui turist care vine din afara cu bicicleta sa poata intra in Romania intr-un circuit, sa spunem, usurat, nu cu bicicleta pe masina sau la spinare”, a declarat, in conferinta de presa, ministrul Mediului.

Gavrilescu a precizat ca se va face un studiu de trafic, pentru a implementa proiectul si in celelalte judete care sunt pe granita.

“Va urma extrapolarea lui, intr-un viitor cat mai apropiat, la nivel national, luand in calcul si traseul autostrazilor care sunt construite in Romania si drumurile nationale si judetene. Ca sa putem face si o harta a pistelor de biciclete, a unui circuit integrat la nivel national, asa cum au si alte state europene”, a mai afirmat ministrul Gavrilescu.

Presedintele CJ Bihor, Pasztor Sandor, a adaugat ca institutia va trece la elaborarea studiului necesar privind racordarea pistelor de biciclete din judet la sistemul Euro Velo si va depune proiectul la Ministerul Mediului pentru anul viitor.

“Avem promisiunea de sustinere bugetara de la doamna ministru. Va fi un program-pilot pentru tara noastra pe care dorim sa-l extindem si in celelalte judete”, a subliniat Pasztor.

Gavrilescu a mai mentionat ca actualul proiect este o preocupare mai veche a Ministerului Mediului pentru continuarea infrastructurii pistelor de biciclete, dand exemplu cele zece milioane de euro acordate Primariei Capitalei in acest scop.

Citeste si:

Urmareste Ziare.com si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.

Las─â un r─âspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *