Handbal masculin – Cupa EHF: Rezultatul meciului retur HC Sankt Petersburg – FH Hafnarfjordur, anulat de EHF

Uniunea Europeană de Handbal (EHF) a admis protestul echipei HC Sankt Petersburg și a anulat rezultatul final al meciului retur din Rusia cu FH Hafnarfjordur (37-33, după prelungiri) din cadrul turul 2 preliminar al Cupei EHF, pentru că regulamentul competiției prevede în acest caz executarea loviturilor de departajare de la 7 m și nu disputarea de prelungiri.

df2f2e08-3011-4b0c-8892-fdd72b5d2a8f

Sursa foto: eurohandball.com

Sankt Petersburg a învins duminică la capătul celor 60 minute regulamentare din retur echipa islandeză cu scorul de 32-27, același scor înregistrat și în prima manșă câștigată de Hafnarfjordur. Arbitrii și observatorii EHF au impus însă disputarea prelungirilor și nu executarea de lovituri de departajare. Rușii au câștigat meciul în prelungiri cu 37-33, dar mai departe s-au calificat islandezii, care au pierdut la un gol mai puțin față de rezultatul din prima manșă.

EHF a anulat rezultatul din prelungiri și a impus executarea loviturilor de la 7 m pentru stabilirea câștigătoarei și a echipei calificate. Islandezii vor fi nevoiți astfel să se deplaseze încă o dată în Rusia, la un meci în care va avea loc doar pentru executarea loviturilor de departajare de la 7 m. Toate costurile vor fi însă suportate de EHF. Data urmează să fie anunțată ulterior de EHF.

Islandezii pot face apel la această decizie până pe 19 octombrie.

AGERPRES/(autor: Teodor Ciobanu, editor: Mihai Țenea, editor online: Anda Badea)

Sursa | Agerpres
https://www.agerpres.ro/sport/2017/10/18/handbal-masculin-cupa-ehf-rezultatul-meciului-retur-hc-sankt-petersburg-fh-hafnarfjordur-anulat-de-ehf-14-47-35

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *