Hidroelectrica ar vrea încă 400 MW “verzi”în portofoliu

Hidroelectrica s-a declarat interesată de achiziționarea a 400 de MW, reprezentând instalații eoliene și fotovoltaice, pentru a-și diversifica portofoliul, a declarat, marți, Bogdan Badea, președintele Directoratului companiei.

Bogdan Badea, președintele Directoratului Hidroelectrica

Discutăm de proiecte fotovoltaice și eoliene deja existente, în țară, într-o primă fază, dar și în afară. Dacă acționariatul va accepta planul de afaceri vom iniția discuțiile”, a spus Bogdan Badea.

Acesta a precizat că Hidroelectrica își dorește achiziționarea a maximum 200 – 300 MW din zona eolienelor și maximum 100 MW din zona fotovoltaicelor.

Bogdan Badea a precizat că planul de afaceri al companiei va fi prezentat acționariatului în luna septembrie a acestui an.

Fondul Proprietatea deține 19,94% din companie, iar Ministerul Energiei 80,06%. Dividendele aferente ultimului exercițiu financiar se ridică la 1,134 miliarde lei, din care 0,908 miliarde au fost cedate  Ministerul Energiei, iar 0,226 miliarde de lei Fondului Proprietatea.

Profit record la șase luni pentru Hidroelectrica

În primele șase luni, Hidroelectrica a înregistrat un profit net de 962 de milioane de lei, cu 34% mai mare faţă de nivelul înregistrat în primul semestru al anului trecut.

Compania a înregistrat o producţie în creştere cu 20%, faţă de intervalul similar din 2017, până la 9,17 TW. Din punct de vedere al puterii instalate, Hidroelectrica are 6.444 MW.

Comentarii

comentarii

Citeste in continuare mai multe noutati de la: Green Report

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *