Horus și Silovîe mașinî au fost notificate despre rezilierea contractului pentru Termoelectrica

Horus și Silovîe mașinî au fost notificate despre rezilierea contractului pentru Termoelectrica

Compania „Horus” și „Silovîe Mașinî” au fost notificate despre rezilierea contractului pentru Termoelectrica. Anunțul a fost făcut de vicepremierul, Andrei Spînu, care a menționat ieri și că Banca Mondială a acceptat anularea tenderului.

„Unitatea consolidată pentru implementarea și monitorizarea proiectelor în domeniul energeticii, la data de 13 mai 2022, a expediat către consorțiul companiilor SRL ”Horus” și JSC ”Power Machines” notificarea privind rezoluțiunea contractului nr. 9134-B1.1 pentru reconstrucția Unității nr 2, reparația capitală a turbinei și înlocuirea suprafeței de încălzire a cazanului la Unitatea nr. 3, din cadrul centralei cu termoficare Sursa 1”, a spus ministrul, notează Noi.md cu referire la unimedia.info.

Firma rusească Silovîie Mașinî nu va implementa proiectul de reabilitare al motoarelor de la Termoelectrica. Guvernul a decis să anuleze licitația. „În perioada următoare vor urma demersurile necesare către Banca Mondială pentru a încheia această licitație complet”, a declarat vicepremierul, Andrei Spînu.

Șefa statului, Maia Sandu, a spus că nu există o altă companie decât „Silovîie Mașinî”, care a câștigat licitația de la Termoelectrica ca să repare acele turbine. Aceasta a menționat în cadrul unei conferințe de presă că personal a studiat situația legată de licitație. Pe de altă parte, fostul deputat al Platformei DA, Alexandr Slusari, susține că președinta „a fost dezinformată de domnul Spînu”, iar o astfel de abordare este „exclusivistă, greșită și miroase a monopol”.

Deputatul PAS, Radu Marian a venit cu o replică dură în adresa lui Alexandru Slusari, care a criticat din nou autoritățile, după ce licitația privind reparația turbinelor de la „Termoelectrica” a fost câștigată de „compania rusă Silovîe mașinî și Horus Energy”. Slusari a scris pe pagina sa de facebook că președinta Maia Sandu, care a spus că nu există o altă companie care să poată efectua aceste lucrări de reparație, a fost „dezinformată” și că ar exista un consorțiu român, care a trimis o scrisoare de intenție pe 25 martie. În replică, Radu Marian a spus că această companie nu a participat la licitație.

Grupul de companii „Horus” l-a acuzat pe fostul deputat al Platformei DA, Alexandr Slusari de falsuri, după declarațiile acestuia privind licitația pe reparația turbinelor de la „Termoelectrica”.

Sursa: Noi.md
Articol / https://noi.md/md/economie/horus-si-silovie-masini-au-fost-notificate-despre-rezilierea-contractului-pentru-termoelectrica

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *