Iași: Sarmale, colăcei, fructe și vin au fost împărțite pelerinilor veniți la hramul Sfintei Parascheva

Reprezentanții Primăriei municipiului Iași au oferit sarmale, vin, colaci și mere pelerinilor care au venit sâmbătă să se închine la racla cu moaștele Sfintei Cuvioase Parascheva de hramul acesteia.

6e7b7302-afdd-4d26-bc8d-b4970d9a3d81

Pentru acest eveniment, intitulat “masa pelerinilor”, reprezentanții municipalității, cei ai societăților aflate în subordine, dar și alte instituții sau întreprinzători au pregătit peste 60.000 de sarmale și au oferit câteva sute de kilograme de pâine și colăcei moldovenești, fructe, vin, sucuri și apă minerală.

“Ne continuăm tradiția, bună să spunem noi, de a răsplăti efortul pelerinilor care au venit la Iași în pelerinaj și fără de care aceste sărbători nu și-ar avea sensul”, a declarat primarul Mihai Chirica.

Câteva zeci de persoane s-au așezat în fața porților Cantinei de ajutor social cu aproximativ două ore înainte de împărțirea alimentelor pentru pelerini. La câteva sute de metri distanță, peste 40.000 de persoane au format un rând de câțiva kilometri lungime pentru a se închina la racla cu moaștele Sf. Cuvioase Parascheva.

În tot acest timp, un sobor de înalți prelați condus de Teofan, mitropolitul Moldovei și Bucovinei, a oficiat Slujba Sfintei Liturghii, ceremonie organizată special pentru a marca hramul Sf. Parascheva, considerată a fi ocrotitoarea Moldovei și a săracilor. La această manifestare religioasă au asistat peste 15.000 de persoane.

Pentru cei care nu au reușit să ocupe un loc în apropierea scenei pe care preoții oficiau slujba liturgică a fost amenajat un ecran panoramic.

Pelerinajul de hramul Sfintei Parascheva va fi până în cursul zilei de luni.

AGERPRES / (AS — autor: Daniela Malache, editor: Antonia Niță)

Sursa Agerpres | Social
https://www.agerpres.ro/social/2017/10/14/iasi-sarmale-colacei-fructe-si-vin-au-fost-impartite-pelerinilor-veniti-la-hramul-sfintei-parascheva-16-03-51

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *