Iași: UAIC organizează peste 50 de evenimente pentru a marca ‘Zilele Universității’

Peste 50 de evenimente sunt organizate în această perioadă de conducerea Universității ‘Alexandru Ioan Cuza’ din Iași pentru a marca 157 de ani de la fondare.

69b68ac5-3e32-4eb2-805d-134b87fd4ad0

Coordonatorul de credite al UAIC, Mihaela Onofrei, a declarat, marți, că în acest an ‘Zilele Universității’ cuprind 53 de evenimente diferite, în organizarea cărora sunt implicate toate cele 15 facultăți ale instituției de învățământ superior.

Conform sursei citate, evenimentele includ conferințe internaționale și naționale, ateliere, sesiuni de comunicări, prelegeri, schimburi de experiență, competiții sportive.

Astfel, joi, 26 octombrie, cu începere de la ora 10,00, în Aula Magna ‘Mihai Eminescu’, va avea loc ceremonia aniversară ‘Dies Academici’, în cadrul căreia vor fi marcate trei momente deja tradiționale: oferirea a opt titluri de Profesor Emeritus, decernarea bursei ‘Sf. Dumitru’, la care anul acesta au candidat opt studenți, și oferirea de diplome onorifice pentru cele mai bune rezultate obținute în activitatea de cercetare în anul 2016.

În cadrul ceremoniei, membrul corespondent al Academiei Române, Dan Cristea, și decanul Facultății de Informatică, Adrian Iftene, vor discuta despre “Noile tendințe în domeniul informaticii. Științe umaniste în vizorul informaticii”.

Potrivit programului, tot în cadrul ‘Zilelor Universității’, vineri, 27 octombrie, va avea loc ceremonia de acordare a titlului de ‘Doctor Honoris Causa’ profesorului Louis Pol, decan cu titlul onorific John Becker al Facultății de ‘Administrarea Afacerilor’ și profesor de marketing al Universității Nebraska din Omaha, Statele Unite ale Americii.

Unul dintre evenimentele cele mai așteptate din cadrul ‘Zilelor Universității’, ajuns la ediția cu numărul 41, este expoziția de flori, fructe și semințe de la Grădina Botanică. Deschiderea expoziției va avea loc sâmbătă și va cuprinde un moment artistic susținut de Essenza Quartet.

AGERPRES/(A — autor: Daniela Malache; autor: Elena Stanciu, editor online: Simona Aruștei)

Sursa Agerpres | Social
https://www.agerpres.ro/social/2017/10/24/iasi-uaic-organizeaza-peste-50-de-evenimente-pentru-a-marca-zilele-universitatii–17-26-34

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *