IGSU desfășoară “Campania de prevenire a incendiilor în sectorul locativ”

IGSU desfășoară “Campania de prevenire a incendiilor în sectorul locativ”

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență a demarat Campania de prevenire a incendiilor în sectorul locativ în perioada rece a anului.

Activitatea a avut loc în localitatea Grătiești din municipiul Chișinău unde specialiștii au vizitat mai multe gospodării și au vorbit oamenilor despre necesitatea respectării regulilor antiincendiare, transmite Noi.md. Pentru evitarea incendiilor și intoxicațiilor cu monoxid de carbon IGSU îndeamnă oamenii să verifice și să curețe sobele în mod corespunzător.

Totodată, este indicat ca persoanele să nu aprindă focul în sobe cu lichide ușor inflamabile, dar și să îndepărteze lucrurile combustibile și ușor inflamabile din preajma instalațiilor de încălzit. Mai mult, salvatorii atenționează gospodarii despre riscul intoxicațiilor cu monoxid de carbon. În acest context, cetățenii sînt rugați să stingă focul din sobă pe parcursul nopții pentru a evita incendiile și intoxicațiile.

Pentru siguranța minorilor, angajații IGSU roagă maturii să nu lase copiii nesupravegheați în casă cu focul aprins în sobă. De asemenea, IGSU atenționează populația despre pericolul utilizării instalațiilor electrice defecte, care pot provoca incendii în locuințele oamenilor. Campania de prevenire a incendiilor în sectorul locativ urmează a fi desfășurată de IGSU în continuare în toată țara avînd drept scop informarea populației privind riscurile incendiilor în sectorul locativ, dar și a intoxicațiilor cu monoxid de carbon în perioada rece a anului.

Sursa: Noi.md
Articol / https://noi.md/md/societate/igsu-desfasoara-campania-de-prevenire-a-incendiilor-in-sectorul-locativ

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *