Imagini spectaculoase cu celule canceroase observate la microscop

O expozi╚Ťia care ├«mbin─â arta cu ╚Ötiin╚Ťa dezv─âluie fotografii HD cu celule canceroase ╚Öi acumul─âri mali╚Ťioase de proteine, a╚Öa cum n-ai mai v─âzut niciodat─â.

Expozi╚Ťia chiar a╚Öa se ╚Öi nume╚Öte, Arta ╚Öi ╚śtiin╚Ť─â ╚Öi ├«╚Ťi arat─â cancerul ╚Öi alte boli de aproape, ca s─â te sperii ╚Öi mai tare.

├Änciuda culorilor vii ╚Öi a calit─â╚Ťii detaliilor microscopice, ai ├«n fa╚Ť─â afec╚Ťiuni aproape letale, iar unele, chiar dureroase. Imaginile dezv─âluie ╚Öi alte tipuri de celule care provoac─â afec╚Ťiuni, nu doar cele canceroase.

ÔÇťCroissant-ulÔÇŁ: celule stem pentru combaterea cancerului pulmonar

cancer

Ceea ce în imagine pare a fi un croissant, în realitate este vorba de o structură formată din celule stem pulmonare, cultivate într-un laborator specializat în tratarea cancerului la plămâni.

ÔÇťSfarm─â-f─âlciÔÇŁ: cum arat─â Giardia

cancer

Ceea ce vezi ├«n imaginea de mai sus este o ├«ncreng─âtur─â de proteine ale parazitului Giardia. Acesta apare cel mai frecvent la copii ╚Öi poate fi foarte periculos, iar tratamentul este nepl─âcut ╚Öi nu ├«ntotdeauna prea eficient. Probabil ╚Ťi se pare a fi o pictur─â abstract─â, dar, de fapt, este un parazit detestat.

ÔÇ×Galaxia MÔÇŁ sau cum e afectat metabolismul

cancer

Pare mai degrab─â o imagine cu o galaxie, dar imaginea pe care o vezi reprezint─â 23.621 de leg─âturi dintre cei 868 de metaboli╚Ťi, o substan╚Ť─â necesar─â ├«n men╚Ťinerea metabolismului.

Ceea ce vezi cu albastru sunt conexiunile benefice, iar cele roșii sunt negative și duc la formarea unei boli ce provoacă macularea oculară.

ÔÇťCreatura din ad├óncuriÔÇŁ: cum se poate r─âsp├óndi cancerul

cancer

Deși seamănă cu o creatură din abisurile oceanelor, acea diformitate colorată este o bucată minusculă de os din care cresc vase de sânge.

Esteun experiment medical care-i ajut─â pe cercet─âtori s─â ├«n╚Ťeleag─â mai bine cum influen╚Ťeaz─â dezvoltarea vaselor sangvine r─âsp├óndirea celulelor canceroase.

ÔÇťGr─âdini╚Ťa AscarisÔÇŁ: larvele care-╚Ťi dau stomacul peste cap

larve

Dac─â ur─â╚Öti viermii, ai face bine s─â nu studiezi prea mult fotografia de mai sus. Ceea ce vezi sunt larvele Ascaris, care se g─âsesc de regul─â ├«n sol ╚Öi pot cauza probleme gastro-intestinale sau malnutri╚Ťie ╚Öi tulbur─âri de dezvoltare la copii.

ÔÇťElectrificareÔÇŁ sau cum arat─â celula care provoac─â tumorile la s├ón

cancer

Imaginea este uimitoare, dar ea dezvăluie o tumoare la sân de la un șoarece de laborator. Ceea ce vezi de culoare magenta reprezintă celulele canceroase și par că-și dezvoltă singure vase sangvine pentru a le ajuta să se dezvolte din măduva osoasă.

Sursa | Play Tech

Las─â un r─âspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *