În Alma-Ata au fost reținuți peste o mie de participanți la revolte

În Alma-Ata au fost reținuți peste o mie de participanți la revolte

Numărul persoanelor reținute pentru participarea la atacuri teroriste, jafuri și alte infracțiuni din Alma-Ata a depășit 1,2 mii, după cum a anunțat marți, 11 ianuarie, portalul kazah TengriNews, cu referire la Centrul de Informare al comandamentului orașului.

Se remarcă faptul că, în total, în timpul pogromurilor din oraș, au fost reținuți 1.237 de participanți la infracțiuni. Au fost confiscate 31 de arme de foc și 1.428 de muniții. La punctele de control au fost reținute 38 de persoane care prezintă interes operațional, relatează Noi.md.

Cu o zi înainte, după cum a anunțat Serviciul de presă al președintelui Kazahstanului, Kassym-Jomart Tokaev, pe două piețe din Alma-Ata au fost reținute peste 200 de persoane. De la ele au fost confiscate cinci mașini furate, arme, muniții, scuturi.

În plus, serviciul de presă a mai spus că organele legii din Kazahstan au adus în fața justiției peste 1,5 mii de persoane pentru încălcarea stării de urgență.

Tokaev, în cadrul ședinței sediului operațional, a ordonat să fie continuate lucrările de restabilire a ordinii și securității publice în țară. Președintele Kazahstanului a atras atenția, de asemenea, asupra necesității de a continua activitatea de consolidare a acestei activități prin sprijin informațional.

Sursa: Noi.md
Articol / https://noi.md/md/in-lume/in-alma-ata-au-fost-retinuti-peste-o-mie-de-participanti-la-revolte

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *