În Kazahstan a fost introdus cod ”roșu” de pericol terorist

În Kazahstan a fost introdus cod ”roșu” de pericol terorist

Kazahstanul a introdus cod critic „roșu” de pericol terorist. În toate regiunile a fost instituit un regim de operațiuni antiteroriste. Acest lucru este menționat în mesajul Comitetului Național de Securitate al Republicii Kazahstan din 7 ianuarie.

„Conducătorii organelor de stat au luat măsuri menite să stabilizeze situația din țară și să elimine amenințarea teroristă”, informează serviciul de presă al Comitetului, relatează Noi.md.

Cetățenii au fost îndemnați să dea dovadă de înțelegere față de restricțiile impuse și să respecte cerințele organelor de stat și de aplicare a legii.

La ședința sediului antiterorist, Președintele Kassym-Jomart Tokayev a anunțat despre „Operațiunea antiteroristă”, declarînd restabilirea legii și ordinii în toate regiunile Kazahstanului. Cu toate acestea, susține el, „teroriștii continuă să folosească arme și să provoace distrugeri de imobile”.

„De aceea, acțiunile antiteroriste trebuie continuate pînă la distrugerea totală a militanților”, a spus Tokayev.

Conform datelor actualizate ale Ministerului Afacerilor Interne a Kazahstanului, peste 3 mii de persoane au fost reținute, 26 de participanți la revolte înarmați au fost „lichidați”, alți 18 au fost răniți.

Sursa: Noi.md
Articol / https://noi.md/md/in-lume/in-kazahstan-a-fost-introdus-cod-rosu-de-pericol-terorist

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *