În R. Moldova este construită cea mai înaltă clopotniță

În R. Moldova este construită cea mai înaltă clopotniță

La Mănăstirea „Sfîntul Proroc Ilie” din satul Nicoreni, raionul Drochia, se construiește cea mai înaltă clopotniță din țară. Conform proiectului, clopotnița va avea o înălțime de 49 de metri. Spre comparație, clopotnița din Chișinău are înălțimea de 41 de metri, cu tot cu cruce.

Piatra de temelie a noului edificiu a fost pusă în luna aprilie anul trecut. „Cheltuielile lucrărilor se ridică la suma de 15-16 milioane de lei”, a specificat pentru IPN starețul mănăstirii, arhimandritul Vlasie Ușurelu. La întrebarea cît vor dura lucrările de construcție, starețul a menționat că totul depinde de faptul în cît timp va fi adunată suma necesară de bani și de cîți lucrători competenți se vor implica în realizarea proiectului.

Mănăstirea „Sfîntul Proroc Ilie” este un locaș monahicesc de călugări și a fost construită prin străduințele arhimandritului Rafail Bodiu, fiind inaugurată în vara anului 1992. El a fost stareț al mănăstirii de la înființarea sa pînă în 2020, cînd a trecut la Domnul. Mănăstirea se află pe locul fostei tabere pentru copii, care a fost construita în 1975 și închisă în 1991. Complexul mănăstirii constă din două grupuri de clădiri. După trecerea starețului Rafail Bodiu la cele veșnice, stareț al mănăstirii din Nicoreni a devenit arhimandritul Vlasie Ușurelu.

Sursa: Noi.md
Articol / https://noi.md/md/societate/in-r-moldova-este-construita-cea-mai-inalta-clopotnita

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *