In sfarsit, e vreme numai buna de concediu – prognoza meteo pe doua saptamani

Vremea va fi calduroasa in urmatoarele doua saptamani, chiar cu temperaturi mai mari decat in mod normal pentru aceasta perioada, conform prognozei meteorologilor valabila in perioada 6-19 august.

Banat

Vremea va fi calduroasa pe tot parcursul celor doua saptamani ale intervalului de prognoza, cu maxime in jur de 32 de grade, cu o usoara tendinta de scadere abia la sfarsitul celei de a doua saptamani, cand se vor inregistra, in medie, 30 de grade.

Probabilitatea pentru ploi la nivel local va creste dupa data de 14 august.

Crisana

Va fi cald in cea mai mare parte a intervalului de prognoza, in jur de 31 si 33 de grade, cele mai ridicate valori urmand a se inregistra pe 9 si 10 august. O usoara scadere a temperaturii va fi la sfarsitul celei de a doua saptamani, cand media regionala a valorilor diurne va fi de aproximativ 29 de grade.

Probabilitatea de aparitie a ploilor va fi mai ridicata in prima zi a prognozei si, din nou, dupa data de 14 august. In celelalte zile, conditiile de ploaie vor fi reduse.

Transilvania

Vremea va fi mai calda decat in mod caracteristic acestei perioade in cea mai mare parte a regiunii, 29…30 de grade, cu o tendinta de scadere doar in jurul datei de 7 august si, din nou, la finalul celei de a doua saptamani, cand se va inregistra o medie regionala de 28 de grade.

Ploile se vor semnala la nivel local pe 6 si 7 august, iar ulterior probabilitatea pentru precipitatii va fi in crestere abia dupa data de 14 august.

Maramures

Vremea va fi calduroasa in cea mai mare parte a intervalului de prognoza, astfel incat temperaturile maxime se vor situa, in medie, in jurul a 31 de grade, cu cele mai ridicate valori pe 9 si 10 august. O tendinta de usoara scadere a regimului termic se va concretiza abia spre finalul celei de a doua saptamani, cand valorile diurne se vor situa in jurul a 28 de grade.

Probabilitatea de aparitie a ploilor va fi ridicata pe 6 august si, din nou, dupa data de 14 august. In restul intervalului, conditiile de ploaie vor fi reduse.

Moldova

In prima zi vor fi 30 de grade, insa pe 7 august vremea se va racori usor si temperaturile vor scadea spre o valoare medie de 27 de grade. Ulterior, vor creste din nou, spre 29 de grade in intervalul 8 – 10 august, iar din 11 august si pana la finalul celei de a doua saptamani se vor mentine constant in jurul a 30…31 de grade, caracterizand o vreme calduroasa.

Instabilitatea atmosferica se va manifesta cu precadere pe data de 6 august, cand vor fi ploi pe arii mai extinse, dar si dupa 14 august, cand insa ploile se vor semnala doar izolat.

Dobrogea

Vremea va fi calduroasa in prima zi a prognozei, dar si in intervalul 13 – 19 august, cand temperaturile maxime se vor situa in jurul unei medii regionale de 30…31 de grade. Un regim termic mai apropiat de cel normal pentru aceasta perioada se va inregistra intre 7 si 12 august, cand media temperaturilor diurne va fi de 28…29 de grade.

Gradul de instabilitate atmosferica va fi ridicat pe data de 6 august, iar in celelalte zile ale intervalului probabilitatea pentru ploi va fi extrem de redusa.

Muntenia

Vremea va fi calduroasa pe tot parcursul intervalului de prognoza, dar cu deosebire in prima zi si, din nou, dupa data de 13 august (33 de grade) . In rest, vor fi de aproximativ 31 de grade.

Minimele termice vor fi in crestere in primele zile, cand se vor atinge medii de 17…18 grade, apoi vor marca o usoara scadere pana in jurul valorii de 15 grade pe 12 si 13 august, pentru ca ulterior sa creasca din nou, pana spre finalul celei de a doua saptamani de prognoza, spre valoarea de 18 grade.

Probabilitatea de aparitie a ploilor va fi mai ridicata pe data de 7 august, dar ploi slabe, pe arii restranse, vor fi posibile si in zilele de 17 si 18 august.

Oltenia

Vremea va fi calduroasa in primele doua zile ale prognozei si, din nou, intre 13 si 19 august, cand media temperaturilor maxime va fi 31…32 de grade. In intervalul 8 – 12 august se va resimti o usoara scadere a regimului termic diurn, iar maximele se vor situa in jurul a 29…30 de grade.

Se anunta ploi slabe, pe arii restranse, pe 7 august si, din nou, dupa data de 14 august.

La munte

Temperatura aerului, atat cea diurna cat si cea nocturna, nu va avea variatii semnificative de la o zi la alta pe intreg intervalul de prognoza . Media temperaturilor maxime se va situa in jurul valorii de 20 de grade, iar a celor minime va fi intre 11 si 13 grade.

Va ploua in zilele de 6 si 7 august si, din nou, in intervalul 14 – 19 august.

Urmareste Ziare.com si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.

Las─â un r─âspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *