În timp ce localităţi întregi sunt sub ape, afectate de inundaţii puternice, este şi un ministru care se bucură că a plouat. Ministrul Agriculturii Petre Daea susţine că în câmp e „bine că a plouat”, pentru că „porumbul e bun, floarea e bună”.

„Bine că a plouat (…) Minunate astea aici, porumbul e bun, floarea e bună, aici la Galaţi. În câmp e bine”, a spus Daea, într-un live făcut pe pagina sa de Facebook, în care inspectează culturile de floarea soarelui şi porumb din Galaţi.

În schimb, în alte localităţi din ţară viitura a făcut ravagii. Circulaţia este închisă pe mai multe sectoare de drum naţional, informează Centrul Infotrafic din Poliţia Română. Totodată, forţele de ordine au fost nevoite să intervină în numeroase localităţi care au fost afectate de ploile abundente din ultimele zile.

Ultimul bilanţ transmis sâmbătă seară de Ministerul Afacerilor Interne (MAI) arată că au fost inundate 255 de case, peste 530 de curţi, 14 tronsoane de drum naţional, iar peste 760 de persoane au fost salvate de către autorităţi din situaţii de risc. Pe parcursul zilei, echipajele de intervenţie au acţionat în 99 de localităţi din 19 judeţe.

Personalul Ministerului Afacerilor Interne a acţionat pe tot parcursul zilei în 99 de localităţi din 19 judeţe – Alba, Arad, Bacău, Botoşani, Braşov, Brăila, Buzău,  Covasna, Hunedoara, Harghita, Iaşi, Mureş, Neamţ, Prahova, Sibiu, Suceava, Teleorman, Vâlcea şi Vrancea. 

 Inundaţiile au afectat 255 case, 632 curţi, 95 subsoluri/beciuri, 6 poduri/podeţe, 85 anexe gospodăreşti, 4 operatori economici, 14 tronsoane de drum naţional şi 12 tronsoane de drum judeţean, 3 tronsoane de cale ferată şi 5 diguri.

 Peste 760 de persoane au fost salvate din situaţii de risc. Cele care au fost evacuate preventiv au fost cazate în spaţii ale administraţiilor locale sau la rude şi prieteni, iar pentru oamenii care nu se pot întoarce în siguranţă în case au fost scoase din fondul rezervelor de stat alimente, apă potabilă, saci de dormit, paturi şi saltele. Persoanele evacuate vor rămâne cazate în spaţiile autorităţilor publice locale până când va fi eliminat orice risc provocat de efectele fenomenelor meteorologice, spune MAI.

continuare… .

Sursa | Adevarul.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *