Incendiu de vegetație în California: 27.000 de persoane evacuate din calea flăcărilor

Peste 500 de pompieri au încercat marți să țină sub control un incendiu uriaș alimentat de vânt, care s-a soldat deja cu distrugerea a 150 de clădiri și cu evacuarea a circa 27.000 de persoane în California de Sud, informează AFP.

7cc73b1d-dff6-4828-b7c4-2ac49c986ef9

Incendiul, izbucnit în comitatul Ventura, aflat la ocean, imediat la nord de Los Angeles, a afectat deja peste 12.500 de hectare de vegetație, potrivit pompierilor locali.

“Perspectivele de a ține sub control (focul) nu sunt bune”, a explicat Mark Lorenzen, șeful departamentului de pompieri din Ventura în timpul unei conferințe de presă desfășurată noaptea trecută. “Doar mama natură va decide când îl vom putea stinge”, a adăugat el.

Potrivit serviciului meteo, incendiul este alimentat de rafale de vânt puternice, de 80 km/oră.

“Incendiul se răspândește rapid spre orașul Ventura (cu o populație de 100 000 de locuitori)”, a explicat șeful pompierilor.

Focul a privat deja 260.000 de persoane de electricitate, a indicat compania electrică regională, Southern California Edison.

Inițial se anunțase că o persoană și-a pierdut viața într-un accident produs pe o șosea din Ventura în timp ce încerca să scape din calea flăcărilor, însă șeful departamentului de pompieri din acest comitat, Steve Kaufmann, a precizat marți, în cadrul unei declarații făcute Associated Press, citată de BBC, că în mașina răsturnată nu a fost găsită nicio persoană decedată.

2017 a fost anul în care s-au înregistrat cele mai multe decese în California din cauza incendiilor. Peste 40 de persoane au murit în luna octombrie în incendiile care au devastat o parte din nordul viticol al acestui stat american.

AGERPRES/(AS — autor: Ana Bîgu, editor: Dana Purgaru)

Sursa | Agerpres
https://www.agerpres.ro/mediu/2017/12/05/incendiu-de-vegetatie-in-california-27-000-de-persoane-evacuate-din-calea-flacarilor-21-00-40

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *