INHGA: Cod galben de inundații pe râuri din județele Dâmbovița și Prahova, până la ora 15:00

Institutul Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor (INHGA) a emis, marți dimineața, o atenționare Cod galben de inundații, valabilă până la ora 15:00, în două bazine hidrografice de pe raza județelor Dâmbovița și Prahova.

cfdacd60-e9ee-41a5-a396-394c18df925e

Potrivit hidrologilor, ca urmare a precipitațiilor înregistrate, a celor prognozate și propagării, se pot produce scurgeri importante pe versanți, torenți, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundații locale și creșteri de debite și niveluri cu posibile depășiri ale Cotelor de Atenție pe râurile din bazinele hidrografice: Ialomița — bazin superior, Prahova — bazin superior și afluenți bazin mijlociu și inferior din județele Dâmbovița și Prahova.

Prognoza INHGA precizează că fenomenele periculoase se pot produce cu probabilitate și intensitate mai mare pe unele râuri mici din bazinele superioare ale Ialomiței și Prahovei.

În funcție de evoluția fenomenelor, INHGA va actualiza prognoza hidrologică.

AGERPRES/(AS — editor: Mariana Nica, editor online: Gabriela Badea)

Sursa | Agerpres
https://www.agerpres.ro/mediu/2017/10/24/inhga-cod-galben-de-inundatii-pe-rauri-din-judetele-dambovita-si-prahova-pana-la-ora-15-00-08-21-43

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *