Inspectia Judiciara a publicat protocolul cu SRI: Nu a fost exercitata nicio actiune disciplinara ca efect al acestuia

Inspectia Judiciara a publicat, marti, protocolul de cooperare semnat cu Serviciul Roman de Informatii pe data de 29 februarie 2016. Protocolul si-a incetat efectele la 8 martie 2017, potrivit IJ.

“In niciuna dintre procedurile administrative de verificare a activitatii si conduitei judecatorilor, procurorilor si magistratilor-asistenti de la Inalta Curte de Casatie si Justitie, derulate in intervalul in care protocolul a fost in vigoare, Inspectia Judiciara nu a solicitat si nu a transmis Serviciului Roman de Informatii date si informatii”, arata Inspectia, intr-o postare pe Facebook.

De asemenea, in acelasi interval nu a fost exercitata nicio actiune disciplinara ca efect al protocolului.

“Subliniem ca toate actiunile disciplinare exercitate de Inspectia Judiciara au fost intemeiate exclusiv pe situatii de fapt constatate nemijlocit de inspectorii judiciari, fara alte date si informatii furnizate in temeiul prococolului ori a vreunei colaborari cu alte entitati”, explica sursa citata.

Protocolul a fost semnat de inspectorul-sef Lucian Netejoru, din partea IJ, si de generalul Florian Coldea, din partea SRI.

Citeste si: Inspectia Judiciara a refuzat sa trimita CSM protocolul incheiat cu SRI. Consiliul il cere acum urgent de la Hellvig (Document)

I.S.

Urmareste Ziare.com si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *